Хто віддав наказ розстрілювати людей на Майдані: в ГПУ зробили важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто віддав наказ розстрілювати людей на Майдані: в ГПУ зробили важливу заяву

Хто віддав наказ розстрілювати людей на Майдані: в ГПУ зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Генпрокуратура України завершила експертизу у справі про розстріли на Майдані. Дана експертиза підтвердила факти слідства про те, хто віддав наказ розстрілювати людей.

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі українського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

Луценко підкреслив, що експертиза показала, що саме колишня влада України віддавала злочинні накази вбивати людей. Серед них екс-президент, колишні керівники СБУ та МВФ.

"Ми завершили експертизу у справі осіб, які віддавали, за версією слідства, накази розстріляти мирний Майдан. На початку наступного року ми завершимо слідство, зможемо пред'явити суспільству, підозрюваним, а пізніше і обвинуваченим, докази того, що саме Янукович, Захарченко, Якименко, Шуляк, відповідно, президент, керівник СБУ, МВС, Внутрішніх військ та їх підлеглі віддали злочинні накази, через які на Майдані загинуло понад 100 осіб", - заявив Луценко.

За словами Луценка, слідство у справі Майдану буде завершено на початку 2019 року. Після цього ГПУ оприлюднить докази щодо тих осіб, які віддавали накази стріляти на Майдані. Він також назвав суд у цій справі "найочікуванішим процесом за останні роки", додавши, що всі підозрювані і обвинувачувані по ньому втекли до Росії, спробувавши приховати свою причетність до злочинів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за вбивства українців на Революції Гідності у в'язницю посадили дев'ять осіб, ще 442 особам повідомлено про підозри у справі Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?