Human Rights Watch опублікувала звіт про злочини РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Human Rights Watch опублікувала звіт про злочини РФ в Україні

Human Rights Watch опублікувала звіт про злочини РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Human Rights Watch задокументувала декілька випадків порушення російськими збройними силами законів війни проти мирного населення на окупованих територіях Чернігівської, Харківської та Київської областей України.

Джерело: HRW

HRW документує воєнні злочини РФ

Серед російських злочинів випадок повторного зґвалтування; дві справи про розстріл: одна з шести чоловік, друга з однієї людини; та інші випадки протиправного насильства та погроз проти цивільного населення в період з 27 лютого по 14 березня 2022 року.

Солдати також були причетні до пограбування цивільного майна, зокрема їжі, одягу та дров.

Випадки, які ми задокументували, є невимовною, навмисною жорстокістю та насильством щодо цивільного населення України. Зґвалтування, вбивства та інші насильницькі дії щодо людей, які перебувають під вартою російських військ, слід розслідувати як військові злочини, – сказав Х’ю Вільямсон, директор Human Rights Watch з Європи та Центральної Азії.

4 березня російські війська в Бучі схопили п'ятьох чоловіків і стратили одного з них.

Свідок розповів, що солдати змусили п'ятьох чоловіків стати на коліна на узбіччі дороги, натягли на голову футболки і вистрілили одному з чоловіків у потилицю.

Він упав, — сказав свідок, — і жінки [присутні на місці події] закричали.

27 лютого у селі Старий Биків Чернігівської області російські військові затримали не менше шести осіб, після чого стратили їх.

6 березня у Ворзелі загарбники кинули димову шашку в підвал, де ховалися 14-річна дівчинка та її мати, а потім застрелили їх, коли ті намагалися вийти з укриття.

Жінка розповіла, що російський військовий неодноразово ґвалтував її у школі на Харківщині, де вона та її сім’я перебували 13 березня.

Вона розповіла, що він бив її та порізав обличчя, шию та волосся. ніж. Наступного дня жінка втекла до Харкова, де змогла отримати медичну допомогу та інші послуги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?