І знову РФ: ЗМІ дізналися, хто організував переворот в Чорногорії
Категорія
Світ
Дата публікації

І знову РФ: ЗМІ дізналися, хто організував переворот в Чорногорії

І знову РФ: ЗМІ дізналися, хто організував переворот в Чорногорії
Джерело:  online.ua

Справжнє ім'я громадянина Росії Володимира Попова, якого влада Чорногорії звинуватила в спробі організації перевороту в цій країні, - Володимир Мойсеєв. Він співробітник російської військової розвідки ГРУ, передає ONLINE.UA з посиланням на Bellingcat і The Insider.

 Як вдалося дізнатися, Мойсеєв-Попов вже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронних органів різних країн. Приміром, 2014 року в Молдові, яка тоді саме готувалася підписати Договір про асоціацію з Євросоюзом.

За даними місцевих спецслужб, співробітники ГРУ планували організувати заворушення в Молдові за українським сценарієм, спираючись на місцеві воєнізовані формування, які пройшли вишкіл у Ростові", - повідомляється в матеріалах розслідування.

"Кримінальну справу про підготовку держперевороту в Чорногорії було порушено восени 2016 року. Згідно з версією слідства, щоб не допустити вступу країни в НАТО, заколотники планували 17 жовтня 2016 року, в день виборів до парламенту країни, захопити будівлю законодавчого органу, заарештувати або вбити прем'єр-міністра країни Міло Джукановича і привести до влади проросійську партію "Демократичний фронт". Після провалу перевороту в Чорногорії заарештували 20 осіб", - сказано в повідомленні.

Попов був оголошений  Чорногорією в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін виступив за повернення легендарної назви ГРУ нинішньому Головному управлінню Генерального штабу Збройних сил РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?