Який вирішальний фактор у боях на лівобережжі Херсонської області — відповідь британської розвідки
Категорія
Україна
Дата публікації

Який вирішальний фактор у боях на лівобережжі Херсонської області — відповідь британської розвідки

Міноборони Британії
ЗСУ

Вирішальним факторам у боях за лівий берег Херсонської області є здатність військових до інтенсивного використання артилерії.

Що важливо для успіху операції на лівобережжі Херсонщини

У відомстві зазначили, що протягом останнього тижня активізувалися бої навколо берегів нижньої течії Дніпра.

Україна надала більшого пріоритету операціям у цьому секторі, створюючи невеликі плацдарми на східному березі, який вона контролює з літа. Росія, ймовірно, була попереджена про можливість атак через річку, оскільки вона вивела свої війська із західного берега 12 місяців тому, - додають у розвідці.

Там зауважують, що територія знаходиться під контролем новоствореної 18-ї загальновійськової армії, після того, як деякі з підрозділів, що раніше перебували в цьому районі, були перекинуті на Оріхівський напрямок на схід.

Як і в більшості секторів, вирішальним фактором майже напевно є здатність військових вести точний, інтенсивний артилерійський вогонь. Перші ознаки вказують на те, що Росія зберегла значний артилерійський потенціал в межах досяжності річки, - зазначають у Міноборони Британії.

Ситуація на лівому березі Херсонської області

В Інституті вивчення війни (ISW) повідомляли, що ЗСУ утримують позиції та розширюють свою присутність на лівому березі Херсонської області.

Наші захисники відкидають загарбників з тимчасово окупованого лівого берега та б'ють по тилах окупантів.

Лише сьогодні в ISW зазначили, що українські воїни утримують деякі позиції у Кринках та продовжують обмежені атаки на лівому березі Дніпра. Імовірно, українська ДРГ висадилася біля Підстепного та взяла під контроль ділянку дороги між 3 селищами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?