Ідеальна робота: NASA пропонує лежати в ліжку та заробляти тисячі доларів
Категорія
Технології
Дата публікації

Ідеальна робота: NASA пропонує лежати в ліжку та заробляти тисячі доларів

Ідеальна робота: NASA пропонує лежати в ліжку та заробляти тисячі доларів
Джерело:  online.ua

NASA та Європейське космічне агентство ESA пропонують дуже цікаву роботу – від працівника потрібно лише валятися в ліжку і отримувати за це зарплату в розмірі 9 500 доларів (це більше чверті мільйона гривень), передає ONLINE.UA з посиланням на NewYork Post.

"Справді, потрібно лежати — протягом 2 місяців працівники намагатимуться взагалі не вставати з ліжка. Лежати вони будуть таким чином, що ноги весь час будуть розміщені трохи вище рівня голови, щоб кров відливала від кінцівок, провокуючи деградацію м'язів. Зазначається, що таким чином науковці хочуть вивчити вплив тривалого перебування в умовах штучної гравітації на команди майбутніх космічних місій", - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, агентство планує залучити 24 добровольців. Експеримент будуть проводити в Німеччині з вересня по грудень 2019 року. Учасників розділять на 2 групи, кожна з яких буде відпочивати по 60 днів, час від часу здійснюючи поїздки на центрифугу.

"Обертальні вправи спровокують зворотний приплив крові до ніг, симулюючи ефект гравітації. Таким чином вчені сподіваються з'ясувати, які переваги може надавати штучна гравітація на живих астронавтів у тривалих місіях", - пише видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  директор американського космічного агентства NASA Джим Брайденстайн скасував візит глави Роскосмосу Дмитра Рогозіна в США. Причиною тому стала його причетність до незаконної анексії Криму з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?