ІДІЛ створює в Європі терористичні тренувальні табори - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

ІДІЛ створює в Європі терористичні тренувальні табори - ЗМІ

ІДІЛ створює в Європі терористичні тренувальні табори - ЗМІ

Європол опублікував доповідь, в якій йдеться, що терористичне угруповання Ісламська держава планує більш масштабні теракти в Європі і може залучати вразливих біженців для здійснення атак, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Про це повідомив Том Уайтхед у статті "Ісламська держава створює терористичні тренувальні табори в Європі, попереджає поліцейське управління", яка була опублікована на сайті газети The Telegraph. Європол попереджає, що бойовики ІДІЛ створили таємні тренувальні табори по всій Європі для підготовки бійців до виконання "особливих" терактів у Великобританії та інших країнах Євросоюзу. У таборах навчають джихадистів способів виживання, а заняття спортом покликані допомогти їм підготуватися до "бойового опору і розвинути стійкість на допитах".
Повідомляється, що угруповання в Іраку і Леванті може спробувати залучити мігрантів, що бігли в Європу, до здійснення терактів у країнах, які дали їм притулок.
У яких країнах, згідно підозрам, були створені табори, Європол не уточнив, проте сказав, що їм невідомо про жоден подібний таборі у Великобританії.
Раніше Європол повідомляв про великі шанси того, що найближчим часом в Європі відбудеться черговий теракт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?