iForum-2016: енергія зростання і вихід з кризи
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

iForum-2016: енергія зростання і вихід з кризи

iForum-2016: енергія зростання і вихід з кризи
Джерело:  online.ua

Щорічний Форум інтернет-діячів зібрав 7016 учасників (проти 5 тис. в 2014 і 6 тис. - в 2015) і вийшов за чисельністю на рівень докризового 2013 року. І про те, що в галузі відбуваються позитивні зрушення, говорить не тільки статистика. Хоча вона безперечно свідчить про зростання.
Так, в цьому році кількість стендів компаній зросла на 30 в порівнянні з 2014, на 20 - в порівнянні з 2015 і склала 70. Збільшилася і кількість доповідачів, перевищивши 120 чоловік.
За даними стартапу Adtena (онлайн-платформи по роботі з публічними Wi-Fi мережами), 7016 осіб, які прийшли на форум, використовували близько 18 362 пристроїв. Це означає, що кожен відвідувач користувався 2-3 гаджетами для підключення в Інтернет (більше даних див. в інфографіці від 1991 Інкубатор).



Якщо в минулі роки загальна тональність форуму полягала в пошуку способів пережити кризу, то вже цього року в рамках експозиції «Місто майбутнього» можна було спостерігати багато цікавих нових технологій, прикладного характеру, які вже зараз можна використовувати в побудові бізнесу.
«Уперше за два кризових роки я побачив енергію зростання, - зазначив глава Оргкомітету iForum Олександр ОЛЬШАНСКИЙ. - Серед моїх очікувань, які виправдалися, - великий інтерес до освіти, серед очікувань, які зазнали краху, - невеликий - до теми Смарт Сіті».
Аналізуючи інтерес відвідувачів до Бізнес-потоку, його ведучі звернули увагу, що в ньому досить відчутний вектор експансії на закордонні ринки. І такий інтерес тільки зростатиме, вважають експерти.
«Думаю, що в 2016 році у сфери IT в Україні будуть два головних питання на порядку денному, - розповів ведучий потоку «Стартапи» Денис ДОЛГОПОЛИЙ. - Залучення раннього фінансування і побудова локальних екосистем. Для цього ми зібрали велику панель, де поговорили, що відбувається в Києві, Львові, Харкові та Одесі. У другій частині ми обговорили питання залучення фінансування: від фондів і ангелів. І окремо торкнулися теми отримання грошей від клієнтів - зазвичай цей спосіб фінансування наші стартапи упускають».
В англомовній панелі обговорювали досвід виходу на зовнішні ринки (Європа і США) з перших рук. Серед доповідачів були як іноземні експерти (люди з Європи та Америки), так і українські підприємці, які мають відповідний досвід.
Стартувавши цього року, потік «Освіта» був вельми насичений. Тут говорили про
креативну освіту дітей і дорослих, досвід урбаністичної освіти в українських містах, взаємодію між університетами та бізнес-корпораціями, технологічне різноманіття онлайн-освіти та багато іншого.
У рамках потоку пройшли дискусії «Як повернути довіру до технічної освіти в Україні» за участю викладачів Київського політехнічного інституту, «Освіта для міст» за участю представників різних активних груп з Києва, Одеси і Львова, а також «Ефективна ІТ-освіта: масова або елітарна», де обговорення вели представники найбільш успішних компаній, які займаються ІТ-освітою.
«Загальне враження від освітньої панелі дозволяє говорити про те, що майбутнє (і технологічне зокрема) у української освіти є - навіть із урахуванням істотних труднощів», - підсумував ведучий потоку Олексій МОЛЧАНОВСЬКИЙ.
Потік «Реклама» в черговий раз продемонстрував стабільний інтерес публіки до просування в Мережі. Теми, які найбільш хвилювали учасників цього року, - комплексний підхід до інтернет-маркетингу, agile-маркетинг, мобайл, programmatic.
У потоці «Технології» лідирували Data Science, Bitcoin & Blockchain, Front-end розробка.
Довідкова інформація
Форум інтернет-діячів (iForum) - найбільша офлайн-конференція України і Східної Європи. Форум є громадським рухом, створеним групою ентузіастів і присвяченим проблемам розвитку Інтернету. Проходить щорічно в квітні, починаючи з 2009 року. У 2011 кількість учасників - 3743 осіб - була визнана рекордною для профільних оффлайн-заходів Уанету, в результаті чого iForum був визнаний Національним реєстром рекордів найбільшою конференцією в Україні. У 2012 році його відвідали 5 576 чоловік, в 2013 - понад 7 тисяч, в 2014 - близько 5 тис., в 2015 - 6 000.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?