IKEA продає заводи в РФ і скорочує бізнес в Росії і Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

IKEA продає заводи в РФ і скорочує бізнес в Росії і Білорусі

IKEA продає заводи в РФ і скорочує бізнес в Росії і Білорусі
Джерело:  online.ua

Шведська корпорація IKEA оголосила 15 червня, що робить наступний крок до скорочення масштабів бізнесу в Росії та Білорусі через повномасштабну війну РФ проти України.

Джерело: IKEA

IKEA продовжує скорочувати бізнес в РФ і Білорусі

3 березня Inter IKEA Group та Ingka Group оголосили про призупинення діяльності IKEA в Росії та Білорусі через війну в Україні. Відтоді пріоритетом стало забезпечення підтримки та безпеки співробітникам, а групи компаній змогли гарантувати 6-місячну зарплату всім співробітникам, а також основні переваги.

Inter IKEA Group та Ingka Group вирішили перейти на новий етап подальшого масштабування бізнесу IKEA в Росії та Білорусі.

Роздрібний бізнес IKEA залишиться зупиненим, а робоча сила скоротиться, а це означає, що постраждають багато співробітників. Щоб підтримати процес скорочення, Ingka Group планує продати свій асортимент меблів для дому в Росії. Промисловий бізнес, який належить Inter IKEA в Росії, скоротить робочу силу та почне процес пошуку нових власників для всіх чотирьох фабрик, – йдеться в повідомленні.

Імпорт та експорт продукції IKEA в Росію й Білорусь та з Росії і з Білорусі і далі будуть зупинені, а два офіси закупівель і логістики, які належать ІКЕА, у Москві та Мінську закриються назавжди, наголосили в компанії.

Раніше про вихід із російського ринку оголосили мережа готелів Marriott, мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s, бренди Chanel, Nike, Marks&Spencer і багато інших – сотні міжнародних компаній.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?