Ілон Маск анонсував "принтер вакцин" для боротьби з коронавірусом
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск анонсував "принтер вакцин" для боротьби з коронавірусом

Ілон Маск анонсував "принтер вакцин" для боротьби з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Американська компанія Tesla наразі розробляє третю версію "принтеру вакцин" для CureVac, яка працює над препаратом проти коронавірусу COVID-19. Таким чином, переконаний Ілон Маск, його дітище допоможе світу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Electrec.

Раніше бізнесмен оголосив, що Tesla отримала статус офіційного партнера біотехнологів CureVac, вони розробляють так звану "РНК-вакцину" проти коронавірусу. Компанії Маска необхідно розробити для партнерів "РНК мікрофабрики".

Відомо, що співпраця двох компаній розпочалася до пандемії COVID-19, ще торік вони виступили зі спільним патентом на революційний "біореактор РНК".

Представники Tesla вважають можливим створити систему "друкування" РНК, якою зможуть користуватися у всьому світі.

У CureVac знайшли спосіб стабілізувати молекули РНК, які наявні у всіх формах життя. Це дозволяє користуватися такими частинками для боротьби зі специфічними захворюваннями. Технологи працювали над лікуванням грипу, однак перемикнутися згодом на коронавірус. Наразі проєкт знаходиться на другій фазі клінічних випробувань.

Успішні випробування передбачатимуть поширення вакцини між країнами, а от тут компанія має певні труднощі. Саме досвід Tesla може стати в пригоді для подальшої роботи.

Станом на 10 листопада у світі встановили вже понад 50 мільйонів діагнозів коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у компанії SpaceX оголосили про початок публічного бета-тестування свого амбітного проєкту Starlink, який має забезпечити з’єднанням з інтернетом весь світ за допомогою тисяч супутників. Наразі у користувачів є можливість придбати обладнання й встановити мобільні додатки для iOS та Android.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?