Ілон Маск нарешті назвав причини вибуху останнього прототипу Starship
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск нарешті назвав причини вибуху останнього прототипу Starship

Ілон Маск нарешті назвав причини вибуху останнього прототипу Starship
Джерело:  online.ua

В кінці травня компанія всесвітньо відомого винахідника та бізнесена Ілона Маска SpaceX організувала черговий тест прототипу космічного корабля Starship, який завершився видовищним вибухом і повним знищенням апарату. Легендарний підприємець нарешті вирішив прокоментувати інцидент, а також відверто відповів на питання представників медіа про причини аварії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За словами самого Ілона Маска, ця прикра невдача пов'язана не з двигуном, як передбачалося раніше. Винахідник зазначив, що причиною вибуху, цілком ймовірно, стала несправність вузла, що з'єднує ракету з системами наземного обслуговування. Маск також наголосив, що до настільки серйозних наслідків призвів недостатній контроль за роботою механізмів роз'єднання, що відповідають за швидке розчеплення носія з платформою.

"За версією інженерів компанії, в процесі контрольованого відкачування палива з ракети в підземний резервуар рідкий метан почав розпорошуватися і миттєво спалахнув. В результаті четвертий за рахунком прототип перспективного космічного корабля вибухнув і не підлягає відновленню, хоча до цього встиг пережити 13 різних випробувань", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в подальших планах SpaceX – завершення спорудження робочого прототипу фінальної версії Starship і його позиціювання як флагмана компанії. Згідно з попередніми даними, вантажність корабля становитиме близько 100 тонн, а в разі успішного проходження випробувань на навколоземній орбіті амбітний мільярдер має намір відправити космічний корабель до Марсу.

Раніше ONLINE.UA публікував  онлайн-трансляцію запуску корабля Сrew Dragon  з двома людьми на борту. Видовищне відео історичної події, за яким спостерігав весь світ, можна подивитися і зараз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?