Ілон Маск піде під суд: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Ілон Маск піде під суд: що сталося

Ілон Маск піде під суд: що сталося

Знаменитий підприємець та новатор в сфері технологічних розробок Ілон Маск піде під суд. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW, федеральний суддя Лос-Анджелеса постановив, що слухання по справі Маска розпочнуться 22 жовтня цього року.

Як стало відомо, проти засновника SpaceX подав позов британський драйвер Вернон Ансворт, який в липні 2018 року брав участь у порятунку дітей з затопленої печери у Таїланді. Він звинувачує Маска у розповсюдженні проти нього наклепницьких відомостей.

Мільярдер намагався переконати суд відхилити позов, однак не зміг цього добитися.

15 липня минулого року Ілон Маск в своєму Twitter-аккаунті назвав Ансворта «педофілом», після того як той в інтерв’ю CNN оцінив бажання мільярдера підключитися до операції з порятунку підлітків у печері як «піар-хід».

Також британець зневажливо відгукнувся про міні-субмарину Маска, яку той запропонував використати у визволенні дітей та їх футбольного тренера з печери Кхао Луанг.

Оскільки на час публікації твіта про «педофіла» у засновника SpaceX було 22,5 мільони фолловерів, Вернон Ансворт домагається виплати за образу більш ніж 75 тисяч доларів компенсацій і просить суд офіційно наказати Маску утримуватися від будь-яких подібних образ проти цього в подальшому.

У липні 2018 року з частково затопленої печери Кхао Луанг протягом майже двох тижнів намагалися евакуювати 12 підлітків у віці від 11 до 16 років та їх 25-річного тренера. Операція завершилася успішно, однак загинув один з добровольців, який брав участь в доставці балонів з киснем у віддалені райони печери.

Нагадаємо, що співзасновник Facebook відверто розповів про серйозну загрозу для цієї соцмережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?