Ілон Маск провалив випробування космічного корабля: з'явилося відео потужного вибуху
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск провалив випробування космічного корабля: з'явилося відео потужного вибуху

Ілон Маск провалив випробування космічного корабля: з'явилося відео потужного вибуху
Джерело:  online.ua

У засновника SpaceX Ілона Маска знову стався космічний провал - прототип корабля Starship, який розробляється для подорожей на Марс, не пройшов випробування. Він вибухнув на полігоні Бока-Чіка в штаті Техас при надуванні рідким азотом - корабель підкинуло в повітря, після чого він впав на землю і лопнув. Видовищне відео потужного вибуху Starship було опубліковано на Youtube-каналі NASA, передає ONLINE.UA.

Випробування Starship транслювалися в прямому ефірі. На кадрах видно, що під час закачування рідкого азоту нижня частина ракети лопнула, її фрагменти розлетілися на кілька десятків метрів. Таким чином прототип космічного корабля провалив випробування на тиск.

Слід зазначити, що це вже друга невдача Ілона Маска при випробуванні Starship. Кілька меясцев тому дослідний зразок корабля для міжпланетних подорожей також вибухнув під час випробувань на герметичність. Тоді співробітники SpaceX тестували паливні баки ракети, їх намагалися до межі заповнити кріогенної рідиною - рідким киснем або азотом. Однак під час випробування верхня частина ракети розірвалася і вилетіла за межі стартового майданчика, після чого з апарату повалили густі клуби диму.

Експерти вже прокоментували космічний провал Ілона Маска. Вони відзначили, що випробування Starship знаходяться на самій ранній стадії, тому турбуватися нема про що.

Нагадаємо, ще в 2002 році Ілон Маск сформулював головну мету компанії SpaceX - колонізацію Марса. Для цього він вирішив створити космічний корабель Starship, на якому можна буде здійснювати міжпланетні подорожі. Система Starship являє собою двоступеневу багаторазову ракету, призначену для польотів на небесні тіла Сонячної системи. Друга ступінь Starship об'єднана з космічним апаратом - дозаправочним кораблем або заправним танкером. А перша ступінь Super Heavy здатна повернутися на місце старту. На Starship Маск планує доставляти на Марс тонни вантажу. Але головне його призначення, не тільки міжпланетні польоти, а й повна заміна існуючих ракет компанії SpaceX - Falcon 9 і Falcon Heavy.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск приголомшив своїми планами щодо Марса. Він планує на кораблях Starship відправляти на Марс до 100 тисяч чоловік кожен раз, коли буде відбуватися протистояння - максимальне зближення наших планет кожні 26 місяців. Таким чином Маск сподівається, що до 2050 року вдасться заселити Марс мільйонами землян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?