Ілон Маск шокував новим прогнозом щодо майбутнього людства
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Ілон Маск шокував новим прогнозом щодо майбутнього людства

Ілон Маск шокував новим прогнозом щодо майбутнього людства
Джерело:  online.ua

Нещодавно відомий винахідник Ілон Маск поспілкувався із засновником та генеральним директором Alibaba Group Джеком Ма під час масштабної конференції. Вони обговорювали чимало важливих питань. Так, Маск наголосив, що більшість людей не розуміє, що таке штучний інтелект і якими можливостями він володіє.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

"Я думаю, що в цілому люди недооцінюють здібності штучного інтелекту – вони думають, це щось на зразок розумної людини. Але це щось набагато більше. Штучний інтелект буде набагато розумнішим, ніж найрозумніша людина", – сказав Ілон Маск під час бесіди з Джеком Ма.

За словами відомого винахідника, ізниця між штучним інтелектом і людиною настільки ж велика, як між людиною і шимпанзе.

"Чи може шимпанзе дійсно розуміти людей? Не зовсім. Для них ми здаємося дивними інопланетянами. Вони в основному просто піклуються про інших шимпанзе", – зазначив Маск.

Мільярдер висловив своє побоювання з приводу переваги ШІ над людиною, адже подібний сценарій може призвести до катастрофи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий американський винахідник та засновник SpaceX Ілон Маск визнає, що  Україна зіграла провідну роль у становленні радянської, а тепер російської космічної галузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?