Ілон Маск тестує нові системи запуску ракет без дозволу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ілон Маск тестує нові системи запуску ракет без дозволу

Ілон Маск тестує нові системи запуску ракет без дозволу
Джерело:  online.ua

Схоже, Маск вважає, що правила йому не писані не лише в світі соцмереж, а й у сфері космічних запусків. Він намагається обійти дозволи на тестування нової системи зливу води SpaceX, яка використовуватиметься при запуску Starship.

Джерело: Gizmodo

Ілон Маск тестує нові системи запуску ракет без дозволу

SpaceX нещодавно провела два випробування своєї нової системи так званого водяного затоплення, яка призначена для захисту навколишньої інфраструктури під час запусків найбільшої в світі ракети Starship. ЗМІ повідомляють, що вона робить це, не звертаючись за екологічними дозволами, які б уможливлювали скидання стічної води навколо стартового майданчика.

За словами представника Техаської комісії з якості навколишнього середовища (TCEQ), екологічного регулятора штату, SpaceX не подала заявку на отримання дозволу на об'єкті Starbase.

Повернімося до квітня поточного року, коли SpaceX уперше запустила свій Starship. Велика ракета пролетіла близько чотирьох хвилин і самознищилася після того, як почала падати.

На той час компанія не мала інфраструктури, яка могла б погасити полум'я, що виривається з 33 двигунів Raptor під час зльоту ракети. Пускова установка без інфраструктури для гасіння була серйозно пошкоджена, утворивши величезний кратер, розкидавши уламки в усі боки на величезну відстань і засипавши пилом навіть сусідні міста. Ми детально розповіли про величезні екологічні наслідки того запуску в окремому матеріалі.

Невдалий запуск призвів до того, що на Федеральне управління цивільної авіації (FAA) подали до суду за те, що воно дозволило запуск без належної екологічної експертизи.

Яких заходів ужила компанія

Через кілька місяців після невдалого запуску Starship SpaceX встановила велику металеву пластину під стартовим майданчиком, яка повинна була там бути ще минулого разу, але яку не встигли встановити.
На додачу також запустили цю нову систему водяного потоку. Компанія протестувала її на початку липня цього року і вдруге минулого тижня без належних дозволів.

Нову систему водяного потоку описують як "біде для ракет", і це насправді досить точний опис.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?