Ілон Маск випробував Starhopper - опубліковано вражаюче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск випробував Starhopper - опубліковано вражаюче відео

Ілон Маск випробував Starhopper - опубліковано вражаюче відео
Джерело:  online.ua

Прототип апарату Starhopper, розроблений фахівцями SpaceX, успішно піднявся на висоту 150 метрів на випробуваннях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані організації.

За повідомленням засновника компанії Ілона Маска, випробування відбулися у штаті Техас. Оприлюднене відео демонструє політ Starhopper тривалістю у 57 секунд.

Надалі апарат буде виконувати функції статичного стенда під час випробувань двигунів Раптор. Також почнуться тести міжпланетного корабля Starship. Останній спрямує у майбутньому на Марс.

Планувалося, що SpaceX випробує корабель разом зі Starhopper, але його запуск скасували буквально за лічені моменти до старту.

Starship спочатку відправлять у стрибок на відстань 2 кілометрів. Потім апарат відправлять у суборбітальний політ з посадкою.

Маск у Twitter підкреслив, що "одного разу Starship здійснить посадку на іржаві піски Марса".

Як повідомляв ONLINE.UA, засновник SpaceX запропонував новий спосіб "розігрівання" атмосфери Червоної планети після ідеї з термоядерними вибухами. Він вважає можливим використати тисячі супутників-дзеркал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?