Ілон Маск визнав нерозсудливістю інвестиції Tesla у біткоїн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ілон Маск визнав нерозсудливістю інвестиції Tesla у біткоїн

Ілон Маск визнав нерозсудливістю інвестиції Tesla у біткоїн
Джерело:  online.ua

Американо-канадський бізнесмен Ілон Маск визнав, що вважає повною нерозсудливістю інвестування у криптовалюту біткоїн з боку підшефної йому компанії Tesla. Співзасновник космічної компанії SpaceX дорікнув криптовалюті вадами, які також мають паперові банкноти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За його словами, біткоїни — це фактично нісенітниця, їх можна порівнювати з паперовими грошима.

“Уточнюю, що я не інвестор, я інженер. У мене навіть немає якихось публічно уторгованих акцій, крім Tesla. Однак коли у паперової валюти негативна реальна прибутковість, тільки дурень не буде шукати щось ще. Біткоїн — майже така ж нісенітниця, як паперові гроші. Ключове слово - “майже”, - наголосив Маск.

Водночас бізнесмен пояснив, що інвестиції Tesla у криптовалюту зумовлені мати “менш дурну” форму ліквідності.

“Дії Tesla не відображають безпосередньо моя думка. Мати трохи біткоїнів, що є просто менш дурною формою ліквідності, ніж готівка, досить нерозважливо для компанії з S & P 500”, - вважає він.

Нагадаємо, нещодавно представники Tesla оголосили про інвестування у біткоїн упродовж останніх тижнів, загальна сума якого сягнула близько 1,5 мільярда доларів США. Також компанія зауважила, що у майбутньому криптовалюту можна буде використати для оплати послуг.

Інвестиції підшефної Маску компанії стали одним з чинників надзвичайного зростання ціни біткоїнів на світових біржах. Станом на денний час у п’ятницю, 19 лютого, показники цієї криптовалюти сягнули вже майже 53 тисяч доларів США за одиницю.

Від початку 2021 року показники біткоїна зросли на 73%. Березневі контракти на цю валюту продемонстрували карколомне зростання котирування під час електронного торгування на CME. Наразі вони сягають 50,64 тисячі доларів, а безпосередньо підвищення склало 5,4%.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ілон Маск підтримав пропозицію створити власну криптовалюту і назвати її Marscoin. Варто звернути увагу на те, що його заява пролунала на тлі нових історичних рекордів найвідомішої криптовалюти — біткоїна: остання протягом 17 лютого встигла піднятися у ціні більше, ніж на 2 тисячі доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?