Ілон Маск запускає Starship з ймовірністю вибуху у 40% — відеотрансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск запускає Starship з ймовірністю вибуху у 40% — відеотрансляція

Ілон Маск запускає Starship з ймовірністю вибуху у 40% — відеотрансляція
Джерело:  online.ua

3 березня американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить відомому винахіднику та бізнесмену Ілону Маску, в найближчі декілька годин проведе запуск десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship. Не можна не згадати про те, що напередодні старту Starship SN10 сам Маск неочікувано для всіх заявив, що випробування прототипу пройдуть успішно з вірогідністю 60% (попередні тести, як стверджував винахідник, мали 33% на успіх). Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт  SpaceX.

Представники SpaceX звертають увагу на те, що Starship SN10 встановлений на власному пусковому комплексі компанії біля містечка Бока Чика у штаті Техас, який винахідник планує перейменувати у Зоряну базу (Starbase), а також побудувати там велике місто.

Як уже згадувалося раніше, 16 лютого в Техасі закінчилася підготовка 11-го прототипу Starship в той час, коли ще чотири тестові моделі багаторазових міжпланетних кораблів наразі ще будуються. Окрім того, відомо, що в Бока Чика також тривають роботи з підготовки Superheavy BN1 та BN2 – ракети-носія для Starship. 24 грудня Ілон Маск офіційно заявив, що її перший запуск можна очікувати вже через декілька місяців.

Варто також нагадати про те, що 10 грудня SpaceX вперше провела масштабні льотні випробування Starship. Запуск на 12,5 кілометрів і управління кораблем при посадці пройшли вдало, але через замалий тиск палива швидкість приземлення була завеликою. Тоді прототип розбився в центрі стартового поля. 2 лютого компанія повторила тест, але прототип також розбився з тих же причин.

"Я повністю впевнений, що людина висадиться на Марс в найближчі шість років", а в кращому випадку – в наступні чотири роки", – заявив Ілон Маск 1 грудня 2020 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американське космічне агентство NASA на тлі шаленої популярності фото, зроблених марсоходом Perseverance на Марсі, вирішила ще більше популяризувати марсіанський проєкт. Для цього була створена віртуальна фотокабіна, в якій кожен бажаючий може зробити своє фото на Марсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?