Ілон Маск зізнався Пентагону у брехні про розмову з Путіним — The New Yorker
Категорія
Світ
Дата публікації

Ілон Маск зізнався Пентагону у брехні про розмову з Путіним — The New Yorker

Ілон Маск зізнався Пентагону у брехні про розмову з Путіним — The New Yorker
Джерело:  online.ua

Відомий американський мільярдер та бізнесмен Ілон Маск зізнався представникам Міноборони США, що провів таємні телефонні перемовини з очільником Кремля Володимиром Путіним у 2022 році.

Джерело: The New Yorker із посиланням на своїх інсайдерів

Що відомо про таємну розмову Маска та Путіна

Як вдалося з'ясувати журналістам, засновник SpaceX у жовтні минулого року підтвердив Коліну Калю, який на той час був високопосадовцем Пентагону, що все-таки розмовляв з російським диктатором, хоча публічно продовжує це заперечувати.

Ілон Маск вирішив зв'язатися з Путіним на тлі новин про те, що бійці ЗСУ, які активно рухалися вперед задля звільнення тимчасово окупованих територій на півдні України, раптово втратили зв’язок Starlink.

Американські та українські офіційні особи неодноразово озвучували припущення, що SpaceX навмисне перервала зв’язок, обмеживши зони доступу.

Мій висновок полягав у тому, що він (Маск — ред.) нервував через те, що роль Starlink дедалі частіше розглядалася в Росії як сприяння українським військовим зусиллям, і шукав спосіб заспокоїти занепокоєння Росії, — пояснив Каль.

За словами іншого інсайдера видання, американський мільярдер розповідав про те ж саме (розмову з Путіним — ред.) за декілька тижнів перед тим, як написав у Twitter свій проросійський мирний план, і сказав, що його консультації з Москвою були регулярними.

Ну, у мене була ця чудова розмова з Путіним, — заявив Ілон Маск представнику Пентагона.

Що важливо знати про позицію Маска щодо російсько-української війни

Ще у жовтні 2022 року Ілон Маск у Twitter запропонував користувачам проголосувати за свій варіант закінчення повномасштабної війни Росії проти України, який включав референдуми у тимчасово захоплених країною-агресором регіонах, передачу Криму Росії і гарантування його водопостачання, а також "нейтральний" статус України.

Згідно з даними американських журналістів, мільярдер також намагався просунути свій "мирний план" щодо України на конференціях і в розмовах з учасниками аналітичних центрів, а також "натякав на контакти з Кремлем".

Попри це Ілон Маск публічно брехав, що востаннє говорив з Путіним 1,5 роки тому й лише про космос.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?