Ілюзія величі: як Кремлю вдавалося роками обманювати мільйони людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Ілюзія величі: як Кремлю вдавалося роками обманювати мільйони людей

Ілюзія величі: як Кремлю вдавалося роками обманювати мільйони людей
Джерело:  online.ua

Як росія змусила повірити увесь світ у свою фейкову велич та чому українцям потрібно бути вдячними Ілону Маску обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук звертає увагу на те, що попри усі ганебні провали на полі бою в Україні, росія продовжує вкрай успішно проводити інформаційну війну.

Цим вона займається десятиліттями й чудово знає, як змусити мільйони людей у різних куточках світу повірити у ілюзію величі рф.

Хоча для більшості свідомих людей ця ілюзія давно зруйнована — багато росіян досі відмовляються змиритися з реальністю.

Чому росія так довго була успішною в інформаційній війні

Ми поговорили про надмірний страх Європи. Про те, що путін не може бути Сталіном, Гітлером, тому що він — найбільший корупціонер. А у Сталіна і Гітлера не було корупції, вони робили все що можна, щоб один одного перемогти. Ми їх не виправдовуємо. путін думав, що виграє. Ми повинні визнати, що росія — найсильніша держава у сферах інформаційної війни та психології. Вона змусила понад 100 млн людей повірити в ілюзію своєї величі, в свою непереможність, — наголошує доктор психології Мосійчук.

Він також згадав про відомого німецького професора, який переконував свою аудиторію у тому, що в Україні є нацисти.

За словами Василя Мосійчука, науковець так завзято про це розповідав, що складалося враження, що він сам свято вірить у свою проплачену брехню.

Доктор психології нагадав, що у таких людей також будуть руки в крові, хоча вони й самі цього досі не зрозуміли.

Сьогодні гинуть люди двох держав. І гинуть і з російської сторони невинні і винні люди, і наші люди, які захищають свою державу. І коли професори та політичні діячі такого рівня намагаються виправдати злочини рф — ми маємо визнати, що ніхто досі не зупинив інформаційну війну Кремля. Те, що українці знають, так це те, що ми перша нація, яка так сильно постраждала в новій інформаційній війні, подібній до фашистської, до війни Геббельса. Так, зараз "геббельсят" розплодилося ще більше. І світ розуміє це. Світ нам допомагає, — підкреслює Василь Мосійчук.

Доктор психології закликає міжнародну спільноту нарешті визнати, що триває геноцид не тільки проти України, де хочуть знищити наш народ, а й психологічний геноцид путіна проти своєї нації.

Читайте також: путін — лузер. Йому далеко до Сталіна та Гітлера — доктор психології Василь Мосійчук

Чому українцям потрібно бути вдячними Ілону Маску

На тлі останніх скандальних та неоднозначних заяв американського мільярдера та винахідника Ілона Маска дедалі більше українців не приховують, що остаточно в ньому розчарувалися.

Однак, цілком можливо, що Маск — лише ще одна жертва потужної інформаційної війни путіна проти України.

Давайте віддамо Ілону Маску велику шану і скажемо йому спасибі, тому що нам надали Starlink. Він нам дуже довго допомагав, витрачав власні кошти. Маск взяв на себе те, чого ніхто не брав раніше. Він дав нам зв'язок на початку війни. І не годиться його зараз цькувати. Його треба любити і поважати. Ніхто не зробив стільки у сфері зв’язку, як Ілон Маск для України, — нагадує Василь Мосійчук.

Як вважає доктор психології, одна з прикрих помилок американського мільярдера полягає в тому, що він чомусь вирішив обговорювати ризик використання ядерної зброї з Україною, у якої її взагалі немає.

Не треба звертатися щодо ядерного шантажу до України. Ілоне, ми тебе просимо, звернися до Китаю, до ядерних держав, тому що вони всі знають, чим це закінчиться. А ядерний шантаж, або тактична ядерна зброя, вам не загрожує. Вона загрожує українцям. І українці не бояться тактичної ядерної зброї. Вони не бояться загинути. Ви не загинете. Але якщо ми загинемо, то це заради суспільства, заради наших дітей, заради того, щоб наші діти сміялися, а не плакали, — підсумував Василь Мосійчук.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?