Імпічмент Трампу: що загрожує президенту США найближчим часом
Категорія
Світ
Дата публікації

Імпічмент Трампу: що загрожує президенту США найближчим часом

Імпічмент Трампу: що загрожує президенту США найближчим часом
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп ризикує отримати нові пункти обвинувачення у справі імпічменту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Hill.

У судовому комітеті Палати представників США добиваються свідчення колишнього юрисконсульта Білого дому Дона Мак-Гана. Відомство звернулося до апеляційного суду в окрузі Колумбія з цього питання.

"Якщо свідчення Мак-Гана приведуть до нових доказів, які підтвердять, що президент Трамп вчинив злочини, які вимагають імпічменту і не підпадають під статті, схвалені Палатою представників, комітет діятиме відповідно, аж до розгляду питання про те, чи рекомендувати нові статті для імпічменту", - стверджує комітет.

На думку посадовців, свідчення Мак-Гана - вирішальні для допомоги Палаті представників у поданні справи про імпічмент Трампу у Сенаті у майбутньому.

Ексрадник президента Мак-Ган - свідок у розслідуванні про втручання РФ в американські вибори, яке вів спецпрокурор Роберт Мюллер. Він раніше повинен був виступити зі свідченнями у Конгресі щодо можливих перешкод у розслідуванні з боку Трампа.

Втім, Мін'юст США заявили про відсутність юридичних зобов'язань для свідчень Мак-Гана щодо питань співпраці з Трампом. Останній також доручив посадовцю відхилити виклик до Конгресу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп несподівано у Twitter закликав до формального початку процедури імпічменту у Сенаті, бо раніше демократи, які домінують у Палаті представників, не розслідували справу належним чином.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?