Індія неочікувано призупинила експорт вакцин AstraZeneca
Категорія
Світ
Дата публікації

Індія неочікувано призупинила експорт вакцин AstraZeneca

Індія неочікувано призупинила експорт вакцин AstraZeneca
Джерело:  online.ua

Журналісти повідомляють, що Індія тимчасово вирішила призупинити експорт найбільших партій вакцин від коронавірусу AstraZeneca, які виробляються потужностями Serum Institute. За попередніми даними, рішення про зупинку експорту ухвалили через стрімке зростанням кількості хворих в країні та з метою задоволення внутрішнього попиту. Про це інформує  Reuters, посилаючись на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

Що важливо розуміти, це неочікуване рішення вплине на ініціативу ВООЗ - COVAX, яка повинна надати вакцину від коронавірусу для близько 180 країн.

"Наразі COVAX отримав 17,7 мільйонів доз AstraZeneca. Загалом же Індія вже експортувала 60,5 мільйонів доз препарату, виробленого в Serum Institute. На сайті міністерства закордонних справ країни вказано, що з 25 березня вакцини не будуть експортувати, тому що Індія хоче спрямувати зусилля на імунізацію власного населення. Офіційних коментарів у МЗС країни ще не надали", - йдеться в повідомленні.

ЮНІСЕФ вже відреагувала на ситуацію, що склалася. У фонді припустили, що Індія, цілком ймовірно, затримає поставки вакцини, заплановані на березень та квітень.

"Ми розуміємо, що поставки вакцини проти COVID-19 до країн із низьким рівнем доходу, які беруть участь у програмі COVAX, скоріш за все, зіштовхнуться із невдачами у отриманні експортних ліцензій", - заявили в ЮНІСЕФ.

Однак у Фонді наголосили, що продовжують переговори із владою Індії щодо забезпечення найшвидшої доставки вакцини. Що важливо розуміти, умежах цієї ініціативи було законтрактовано 1,1 мільярда доз від AstraZeneca і Novavax.

Не можна також не звернути увагу на те, що за весь час пандемії в Індії зареєстрували майже 12 мільйонів випадків коронавірусу, що є третім показником за кількістю заражень серед країн світу. Наразі право на вакцинацію в Індії мають люди похилого віку та громадяни старше 45 років із супутніми захворюваннями. На початку кампанії у січні першочергове право на щеплення мали медпрацівники.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні 25 березня побила абсолютний антирекорд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?