Індія та Франція анонсували розробку спільного мирного плану в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Індія та Франція анонсували розробку спільного мирного плану в Україні

Індія та Франція анонсували розробку спільного мирного плану в Україні
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді із президентом Франції Еммануелем Макроном сторони домовились щодо розробки власного мирного плану в Україні та завершення розв'язаної Кремлем злочинної війни. 

Джерело:  Le Monde

Що відомо про спільний мирний план Франції та Індії  

Лідери ухвалили важливі рішення про постачання винищувачів та підводних човнів. Також серед тем переговорів була війна в Україні. Макрон закликав Моді активізувати міжнародну діяльність Індії та приєднатися до врегулювання війни.

Індійський прем'єр наголосив, що виступає за дипломатичне рішення конфлікту, але не підтвердив, що хоче виступити посередником.

За даними французької газети, Моді після зустрічі з Макроном дав доручення своїм підлеглим розробити разом з Францією мирний план для України, щоб вийти з "дипломатичного кута".

Видання підкреслює, що мова йде про ініціативи, які будуть відрізнятися від пропозицій, які висунули Китай та "Глобальний Південь", тобто країни Латинської Америки, Африки та Азії.

Що відомо про мирні пропозиції інших країн 

Низка країн вже оголосили, що хочуть виступити посередниками між Україною та Росії та представили свої так звані "мирні плани".

Так, одним з перших "план" розробив Китай, хоча Україна та партнери розкритикували його.

 "Мирні ініціативи" представили Бразилія, Індонезія та країни Африки. Проте більшість з цих планів передбачаються територіальні поступки України, а також замороження конфлікту. Керівництво України неодноразово наголошувало, що на поступки наша країна не піде, а для завершення війни Росія повинна вивести свої війська.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?