Інформаційна реінтеграція: Кабмін схвалив важливу стратегію по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Інформаційна реінтеграція: Кабмін схвалив важливу стратегію по Донбасу

Інформаційна реінтеграція: Кабмін схвалив важливу стратегію по Донбасу
Джерело:  rbc.ua

У четвер, 26 липня, Кабінет міністрів України схвалив стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу. Вона передбачає розширення зони наземного ефірного мовлення українських телерадіокомпаній на окуповані території, а також створення і поширення спеціалізованого контенту для громадян України, які проживають в ОРДЛО.

Про нову стратегію по Донбасу, спрямовану на інформаційну реінтеграцію, повідомляє РБК-Україна, передає ONLINE.UA.

У документах, які опинилися в розпорядженні джерела вказано, що на даний момент немає можливості повністю відновити мовлення українських телерадіокомпаній на тимчасово окупованому Донбасі. Тому, в умовах обмеженого мовлення, уряд розробив план, щоб розвіяти міфи про громадянську війну на Донбасі, які поширюють підконтрольні бойовикам ЗМІ.

Метою стратегії інформаційоної реінтеграції Донбасу є повноцінний доступ мешканців окупованих територій до загального українського інформаційного простору.

Автором стратегії стала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова. Вона вважає, що разом з окупацією територій Донбасу відбувається системна окупація свідомості населення - нав'язуються міфи про громадянську війну, українських карателів. Крім того, культивується фейкова ідентичність "ЛДНР".

Джапарова переконана, що гуманітарний підхід у врегулюванні конфлікту на Донбасі може стати найбільш ефективним. Тому вона і запропонувала будувати свою комунікацію навколо жителів ОРДЛО, яким в рамках стратегії буде надано повноцінний доступ до спільного українського інформаційного простору.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Донбас здійснила візит міністр з Канади Марі-Клод Бібо, щоб особисто ознайомитися з ситуацією в зоні ООС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?