Інформаційна війна триває 300 років: як з українців хотіли зробити росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Інформаційна війна триває 300 років: як з українців хотіли зробити росіян

Інформаційна війна триває 300 років: як з українців хотіли зробити росіян
Джерело:  online.ua

Яким чином з українців намагалися зробити росіян та чому це не вдалося обговорювали у десятому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Доктор психології Мосійчук зазначив, що більшість росіян мають деструктивні нейронні зв’язки. Він пояснив, що деякі мають повагу та недеструктивні до дітей та інших народів, але інші є засланими козачками і хочуть бути на "нашій стороні".

Як з українців хотіли зробити росіян

Професор Богдан Ткач зазначив, що українці практично увійшли в парадигму буття Росії за останні три століття.

Ми жили «а-ля Росія». Нам крутили фільми про російських бандитів, олігархів і поліціянтів. Нас привчали до їхньої музики, до їхньої культури. І це робилося насильно нашою державою. І таким чином духовне буття Росії і України синхронізуються. А духовне буття охоплює процеси свідомості та несвідомого, включаючи інформацію, яка зберігається в природніх і штучних мовах, - зазначає він.

За його словами, нашу історичну пам’ять нищили, відкидали, а нав’язувалося нове.

Українцям підміняли продукти духовного обміну

Ткач зазначає, що духовне функціонує у двох основних взаємопов’язаних проявах.

Перше – це свідомість індивіда, як потік унікальних переживань, вражень, думок, переконань, ціннісних установок і т.д.

А друге це продукт духовного обміну людей, який втілений у суспільно значущих, відносно стійких духовних утвореннях: таких, як наукові і деякі теорії, моральні норми, правила спілкування. І все це фіксується в наукових працях, літературі, творах мистецтва.

Він звернув увагу на те, що ці продукти духовного обміну українцям постійно підміняли.

Нас годували сурогатними продуктами, не придатними для нашого мозку, для нашого суспільства. З нас свідомо робили росіян. Але цього не вийшло, генетична пам'ять своє зробила. Історія свого роду, природа, енергетика землі не дала соціальним інженерам і міфодизайнерам зробити нас росіянами, - підкреслює професор.

Василь Мосійчук і Богдан Ткач погодилися, що це інформаційна війна і вона інтенсивно ведеться останні 300 років.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?