Іноземець з АТО назвав агресора, якого копіює Путін
Категорія
Події
Дата публікації

Іноземець з АТО назвав агресора, якого копіює Путін

Іноземець з АТО назвав агресора, якого копіює Путін
Джерело:  online.ua

Дії президента Росії Володимира Путіна на Донбасі є копією політики колишнього лідера Югославії Слободана Мілошевича в Хорватії.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів доброволець з полку «Азов», громадянин Хорватії Денис Шелер.
«У нас теж було кілька міст, де переважну більшість становили серби. І вони проголосили: тепер тут буде Сербія. Точно як на Донбасі. Я весь час кажу: політика Путіна - просто копія політики Слободана Мілошевича!» - зазначив він.
Також боєць додав, що війни в Хорватії та на Донбасі «багато в чому дійсно схожі».

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ здавали позиції українців сепаратистам - боєць "Азова"
«А так - війна як війна. У нас стріляла артилерія, воювала піхота, розвідники й диверсанти працювали, літаки бомбили ... Принципова різниця - в тому, що у нас зовсім інший рельєф. І політична ситуація теж дуже відрізнялася», - сказав доброволець.
За його словами, «коли почалася війна, Хорватія не мала армії, не мала нічого, у нас були тільки автомати Калашникова».
«До того ж, нам ООН оголосила ембарго, і ми навіть купити зброю не могли. Так що ми стартували фактично з нуля», - резюмував він.

Читайте також: СБУ спіймала важливого "чиновника" ДНР: з'явилися деталі і відео
Нагадаємо, в 1991 році, після оголошення незалежності Хорватії президент Югославії Слободан Мілошевич направив туди війська, оточив місто Вуковар і провів, зокрема, жорстокий обстріл міста Дубровник, коли загинули 114 мирних жителів.
Свої дні Мілошевич закінчив в камері міжнародного кримінального суду, чекаючи вироку за звинуваченням у геноциді і військових злочинах.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Війну на Донбасі реально закінчити за місяць - іноземний боєць "Азова".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?