Іноземний боєць АТО розповів, що допомагало йому перемагати на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Іноземний боєць АТО розповів, що допомагало йому перемагати на Донбасі

Іноземний боєць АТО розповів, що допомагало йому перемагати на Донбасі
Джерело:  online.ua

Найбільш складним іспитом для будь-якого новобранця на війні стає перший бій, а запорукою перемоги, за словами добровольця з Білорусі, тут стають сміливість, стійкість та чистота духу.

Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів білоруський доброволець Ігор Клево з позивним «Лев».
«У бойових діях найважливіше - це перший бій. Це напевно у всіх так. Одна справа, коли ти вчишся стріляти з автомата, інша - коли ти стріляєш, і в тебе стріляють. Коли ти в спортивному залі працюєш в рукавичках, і коли б'єшся голими руками - різниця завжди є», - вважає він.


Доброволець зізнався, що «одна справа, коли є правила, інша - коли правил немає, але, як показав досвід, правила є завжди».
«І перемагає не той, хто краще навчений, а у кого дух чистіше. Я до першого бою себе готував з самого початку підготовки в Нових Петрівцях. Чи вистачить у мене сміливості, чи вистачить у мене духу встояти перед раптовістю бою? Як показав перший бій - вистачило!» - додав він.
Білорус також детально розповів і про свій перший бій, який відбувся, коли його підрозділ потрапило в засідку.



«Нарвалися на засідку. ДРГ засіла в лісопосадці. Так почався перший бій, до якого ми так готувалися. Слава Богу, нервів вистачило у всіх. Ніхто з нас не зробив без команди різких дій, які не запанікував - все було злагоджено. Розгорнулися, наш кулемет заробив, все вискочили з машини», - повідомив Клювко.


За його словами, той момент, коли він зістрибнув з машини, нагадав йому, «як жаба стрибає, повністю плазом упав».


«Розвернувся у напрямку супротивника, відкрив вогонь. Відразу зрозумів, що потрапити, стріляючи лежачи, нереально - противник перебував на височини. Піднявся на коліна, відкрив вогонь. Зрозумів, що потрібно поміняти позицію, поміняв. Пожалів, що підствольний гранатомет в тактичному рюкзаку. Це зайві два кілограми навантаження на автомат ... перезаряджати. Я ніколи не думав, що так швидко можна заряджати, за частки секунди. Далі поставив підствольника ВОГ-25, вистрілив. До мене приєднався Грек, потім снайпер Сімка", - повідав доброволець.
«Лев» розповів, як в їх водія «Лісника» (теж білоруса), «тоді потрапила куля, пробила бронежилет, але, слава Богу, не поранила».


«Друга куля потрапила в колесо - вони хотіли пробити колесо, коли машина розверталася, тоді б вона перекинулася. Але не вийшло ... З часом зрозумів, що стріляю вже, стоячи в повний зріст, насипаю ... Якби не команда "Відступати", думаю, все було б ще цікавіше», - зізнався він.
Воїн запевнив, що той бій «показав багато, показав, як важлива злагодженість».


«І бій закінчився нашою перемогою. Сепаратисти втекли, нам залишилися джип Cherry і озброєння. Вся посадка була залита кров'ю. Валялися криваві ганчірки, салон теж був в крові. Машину кинули, побоялися виїжджати або залишили як мішень - щоб ми по ній стріляли, поки вони йдуть. Був дух перемоги, очі світилися, коли їхали, ми співали Satisfaction Rolling Stones», - резюмував він.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Після перемоги над сепаратистами ми співали Rolling Stones - боець АТО з Біларуси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?