Іноземний військовий розповів, що його шокувало в Україні
Категорія
Події
Дата публікації

Іноземний військовий розповів, що його шокувало в Україні

Іноземний військовий розповів, що його шокувало в Україні
Джерело:  online.ua

Ізраїльський військовий інструктор Цві Аріелі розповів, які факти найбільше його неприємно здивували в українській армії, а також про те, як можна виправити ситуацію.


Про це  Аріелі розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


За його словами, українців не шокує існуючий стан речей.


«А ось якщо ви з однієї армії різко потрапляєте в іншу - ось тоді ви бачите: вау, як тут все запущено... Ось і мене побачене тут шокувало. І я подумав: а ось якщо ми створимо хоч одну таку розумну бригаду - це ж дико круто!», - сказав Цві Аріелі.


«Я, насправді, володію лише малою часткою інформації, тому що здебільшого підготовкою бійців займався. Але я не міг не бачити ті речі, які їм видають. Я бачив джгути "АВ-Фарма", про які наш військовий лікар розказував, що з сотні п'ять штук порвалося при першому накладення. Це величезний відсоток, бо не мав порватися жоден! Закордонні виробники дають гарантію на одне застосування. А тут...», - продовжив ізраїльський інструктор.


«А машини, техніка, які поставляються? Даси двері - а вона відвалюється. Гармата не стріляє ... А в остальном, прекрасная маркиза, все добре, все добре ... », - сказав Цві Аріелі.


При цьому, за його словами, існує певний механізм дій для зміни ситуації.


«Є в структурі НГУ відповідні департаменти, куди кожен командир бригади або зам по тилу, можуть звернутися зі скаргою. І департамент повинен розібратися з виробником і так далі. Їх обов'язок - налагодити процеси забезпечення так, щоб такої проблеми взагалі не виникало, щоб техніка надходила в частину справною. Але вони не виконують свої функції! Навіщо, питається, потрібні ці департаменти, якщо вони не виконують свої функції?», - міркує Аріелі.


За його словами, ті, хто повинні вирішувати проблеми і керувати, не займаються цим.


«Вони не робили цього до війни, і зараз, коли на них звалилося величезне навантаження, вони просто не знають, що з ним робити. Це - люди цивільні. Я зараз говорю не тільки про гвардію: в ЗСУ - так само. Ось ми сидимо з вами, п'ємо чай - і вам би зараз сказали раптом: йдіть і воюйте. З чого б це?..», - каже Цві Аріелі.


«З самого початку в Нацгвардії був великий опір нашим проектам. Вони знали, що це повинна бути бойова бригада. І, в кінцевому підсумку, вони все перевернули так, що вона не буде бригадою на першій лінії. При тому, що ми хлопців переконували: це буде саме бойова бригада, демонстрації ми розганяти не будемо», - продовжив інструктор.


Читайте також:  Путін може зірватися з ланцюга, але Україну розвалюють і без нього - боєць АТО


«Спочатку ця бригада була проектом одного громадського діяча за підтримки міністра МВС, який дав проекту 100% підтримку. Але Аваков - не голова НГУ. Відповідно до закону про Нацгвардію, з грудня 2015 року контроль над призначеннями в НГУ отримав президент. І він відповідає за призначення глав департаментів НГУ, їх заступників. Він стверджує ці призначення», - продовжив Цві Аріелі.


«Хочете сказати, що це президент не зацікавлений?», - запитала журналіст ОNLINE.UA.


«Мені здається, що в державі просто немає чіткого бачення того, які військові формування та для чого створюються і функціонують. А так, відбувається хитання з боку в бік. Але професійну армію або НГУ так побудувати не можна», - сказав Аріелі.


«Наприклад: спочатку всім говорили, що створюється перша бойова бригада легкої піхоти в складі НГУ. Під це хлопців відібрали, провели найбільш складний і просунутий курс піхотної підготовки, максимально наближений до кращих західних стандартів, а потім цих патріотів-професіоналів відправляють на 2-3-ю лінії оборони. Це ж маразм - при нестачі підготовлених солдатів і офіцерів на фронті, відправляти одну з найбільш мотивованих і боєздатних бригад охороняти тил», - розповів ізраїльський інструктор.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Українських бійців змушували підмітати ліс, а на базу Нацгвардії пускали кого попало - Цві Аріелі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?