Іноземці, яким у червні було надано українське громадянство, спіймані на тяжкому злочині
Категорія
Події
Дата публікації

Іноземці, яким у червні було надано українське громадянство, спіймані на тяжкому злочині

Іноземці, яким у червні було надано українське громадянство, спіймані на тяжкому злочині
Джерело:  online.ua

Поліція Київщини повідомила про затримання трьох грабіжників, які кілька днів тому здійснили розбійний напад на дачу в с. Артемівка Бориспільського району. Двоє злочинців з числа затриманих виявились колишніми правоохоронцями з Грузії, яким 28 червня указом президента було надано українське громадянство.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ГУ Нацполіції у Київській області, під час розбійного нападу злочинці зв’язали господаря дачі та його дружину. Потім нападники викрали коштовні вироби, велику суму грошей, заволоділи автомобілем «Лексус» і з награбованим майном поїхали у невідомому напрямку.

Поліцейські затримали зловмисників під час проведення оперативних заходів на трасі Київ-Бориспіль, по дорозі в аеропорт з валізами, наповненими награбованими грошима та коштовностями.

Пізніше сайт «Новости Грузия» оприлюднив інформацію, що затриманими грабіжниками є 43-річний Міріан Гочадзе, 41-річний Тенгіз Занадзе і 33-річний Леван Хуцішвілі.

Міріан Гочадзе до 2013 року був начальником загону спеціального призначення МВС і залишив Грузію після того, як Міхеіл Саакашвілі втратив владу. Тенгіз Занадзе також працював в органах МВС Грузії з 2004 по 2013 роки, а Леван Хуцішвілі, який працював в МВС з 2006 року, був начальником одного з управлінь у прикордонній поліції.

Менш ніж за два місяці до пограбування – 28 червня 2019 року Занадзе та Хуцішліві указом президента №466/2019 було надано українське громадянство.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому президент Зеленський спростив видачу громадянства росіянам, яких переслідує путінський режим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?