Інсайдери агроринку повідомляють про придбання птахофабрики прем'єра-утікача Азарова
Категорія
Економіка
Дата публікації

Інсайдери агроринку повідомляють про придбання птахофабрики прем'єра-утікача Азарова

Інсайдери агроринку повідомляють про придбання птахофабрики прем'єра-утікача Азарова
Джерело:  apostrophe.ua

Активи ВАТ "Птахофабрика Київська", агрокомпанії у м. Бровари Київської області, придбав агробізнесмен Олег Бахматюк. Такі дані повідомили експерти українського агроринку, пише Апостроф. До придбання Бахматюком підприємство належало зниклому прем'єр-міністру Миколі Азарову та екс-міністру фінансів Федору Ярошенку.
За даними експертів, угода купівлі-продажу була проведена у форматі придбання корпоративних прав кіпрських офшорів-бенефіціарів птахофабрики - компаній Грізлі Холдінгс Лімітед, Дігомакс Лімітед, Пентаморфо Лімітед, Проскар Трейдінг Лімітед і Сітате Лімітед.
Таким чином, Бахматюк збільшує частку на ринку виробництва курячих яєць, в той час як Азаров успішно позбавляється від українських активів, вважають експерти.
За даними відкритих джерел, з 2004 року Київська птахофабрика входила до групи компаній "Лангут", підконтрольну Миколі Азарову та Федору Ярошенку. До 2014 року директором і бенефіціаром "Лангут" виступав син Федора Ярошенка - Дмитро. Невелика частка акцій холдингу належала також власнику автохолдингу "АІМ", бізнес-партнеру Миколи Азарова по кримських санаторіях - Ігорю Сотуленко.
Ніяких подробиць про угоду купівлі-продажу жодна зі сторін не повідомляє.
Раніше в ЗМІ повідомлялося про те, що аграрні холдинги Бахматюка - "Укрлендфармінг" і "Авангард" - завершили минулий рік з величезними боргами, а сам Бахматюк намагається реструктуризувати близько $2 млрд заборгованості своїх компаній. У кінці 2015 року Бахматюк отримав трирічну відстрочку погашення боргу компанії "Авангард" за єврооблігаціями на $200 млн.
У 2015 році на вимогу Нацбанку Печерський районний суд Києва заарештував майно Бахматюка в якості забезпечення по стягненню боргу в 1,224 млрд грн з підконтрольних бізнесменові VAB Банку і банку "Фінансова ініціатива".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?