Іншого шляху немає: експерт розповів, як зупинити війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Іншого шляху немає: експерт розповів, як зупинити війну на Донбасі

Іншого шляху немає: експерт розповів, як зупинити війну на Донбасі
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Валерій Клочок заявив, що лише на законодавчому рівні питання завершення війни із Росією і деокупації територій врегулювати неможливо. Вирішення питання повинно розвиватися в площині відносин із Радбезом ООН.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Треба взяти ухвалені ПАРЄ і ОБСЄ резолюції щодо анексії Криму і окупації частини Донбасу Росією і звернутися в ООН. Почати вирішувати, як формуватиметься порядок денний щодо направлення моніторингової місії ООН на території конфлікту, щоб визначити формат введення миротворців. Тільки так можна говорити про перспективи припинення війни. І далі – повернення Криму", – вважає Валерій Клочок.

За словами експерта, з одного боку, без бажання Росії нічого не буде. Є зрушення в питанні припинення вогню по лінії зіткнення, хоча не настільки бажані, як би того хотілося. Але акцент треба робити на Радбезі ООН.

"Можна не рахуватися з Росією. А наполягати на зміні правил ухвалення рішень у Радбезі ООН – позбавити Росію права голосувати за питання, що стосуються України. Іншого шляху немає," – підкреслює Клочок.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер засудив вбивство чотирьох українських бійців на Донбасі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?