Інститут Pantone назвав два головних кольори 2021 року
Категорія
Культура
Дата публікації

Інститут Pantone назвав два головних кольори 2021 року

Інститут Pantone назвав два головних кольори 2021 року
Джерело:  online.ua

Міжнародний дослідницький інститут Pantone нарешті назвав два головних кольори 2021 року. Ними стали Pantone 17-5104 Ultimate Grey ( "Бездоганний сірий") та позитивний жовтий Pantone 13-0647 Illuminating ( "Запалюючий"). Варто звернути увагу на те, що цей цікавий тандем прийшов на зміну Classic Blue, який був названий кольором року, що минає. Зазначимо, що прогнозоване поєднання сірого і жовтого відтінків доволі часто зустрічалося в колекціях багатьох брендів весна-літо 2021 року, а саме: Prada, Jacquemus, Gucci, Balmain і Givenchy. Команда Pantone запевняє, що ці відтінки гарантовано матимуть позитивний вплив на наше життя і гардероб у новому році, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт дослідницького інституту.

Головні кольори 2021 за версією Інституту кольору Pantone

"Це два незалежних кольори, союз яких створює надихаючий тандем, що об'єднує почуття глибини і вдумливості з оптимістичною обіцянкою сонячного дня", — пояснюють свій вибір представники Pantone.

За словами експертів, Illuminating — це життєрадісний жовтий колір, який не тільки дарує бадьорість, а й здатен зігріти людину, оскільки саме він насичений сонячною енергією. Що стосується Ultimate Grey, то він є символом міцних та надійних елементів, які є вічними та забезпечують міцну основу. Ці два незалежні кольори поєднали, щоб в результаті отримати справді унікальний тандем.

Віце-президент Інституту кольору Pantone Лорі Прессман нещодавно пояснила, чому її команда зробила саме такий сміливий вибір. Вона звернула увагу на те, що 2020 рік був дуже складним через пандемію коронавірусу та світову кризу. Якби люди не підтримували одне одного, то з усіма складнощами просто не змогли б впоратися.

"Стало абсолютно очевидно, що одного кольору, який міг би висловити все те, що потрібно було висловити, буде недостатньо. Тому було важливо вибрати два незалежних кольори, які могли б поєднуватися. Не тільки для того, щоб підсвідомо передати повідомлення про те, що всі ми потребуємо один одного, — а й тому, що саме поєднання цих відтінків розповідає нашу історію", — наголосила експертка.

Нагадаємо, що Pantone вибирає головний колір впродовж останніх 20 років. Однак це лише вдруге в історії інституту, коли кольором року було вибрано одразу два відтінки: вперше таке сталося в 2016 році, коли перемогли блакитний Serenity ( "Спокій") і рожевий Rose Quartz ( "Рожевий Кварц").

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  чий 2021 рік буде за східним календарем  і як його правильно зустріти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?