Інтерпол відмовився шукати двох людей з оточення Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Інтерпол відмовився шукати двох людей з оточення Януковича

Інтерпол відмовився шукати двох людей з оточення Януковича

У  Генеральній прокуратурі  заявили, що Інтерпол відмовився оголосити у міжнародний розшук екс-главу СБУ Олександра Якименка та сина колишнього генпрокурора Віктора Пшонки Артема Пшонку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.

Відзначається, що в Інтерпол були спрямовані всі необхідні документи.
"За результатами розгляду, Офіс з юридичних питань Генерального секретаріату Інтерполу відмовив у публікації червоних повідомлень (карток - ред.) І циркулярних розшукових повідомлень щодо зазначених осіб", - йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит видання.
За даними ГПУ, процедура їх заочного засудження в Україні можлива тільки після оголошення їх в міжнародний розшук. Їх місцеперебування невідоме.
Як відомо, Олександр Якименко був главою СБУ під час президентства Віктора Януковича в 2013-2014 роках. Навесні 2015 року СБУ оформила підозру екс-голові служби безпеки Олександру Якименко щодо фінансування терористів і поставок їм зброї в 2014 році. Також Генеральна прокуратура оголосила про підозру Якименко в незаконному проведенні антитерористичної операції в Києві в лютому 2014 року.
Колишнього генпрокурора Віктора Пшонку та його сина Артема підозрюють в розкраданні понад 68 мільйонів гривень при будівництві будівлі Генпрокуратури.
Раніше повідомлялося, що представники команди президента-утiкача Віктора Януковича Сергій Клюєв, Андрій Клюєв і Едуард Ставицький були оголошені в міжнародний розшук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?