Інтерпол затягує рішення щодо арешту Онищенка - НАБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Інтерпол затягує рішення щодо арешту Онищенка - НАБУ

НАБУ
Інтерпол затягує рішення щодо арешту Онищенка - НАБУ

В Інтерполі затягують розгляд клопотання України про затримання втікача-народного депутата Олександра Онищенка, якого Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підозрює в газових махінаціях.
Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.
"Якщо говорити образно, ми вже його (Онищенка - Ред.) "дістали"... Основну справу щодо нього закінчено. Триває ознайомлення з матеріалами. Прокуратура дала дозвіл на відкриття матеріалів стороні захисту Онищенка", - заявив він.
Крім того, Ситник додав, що в НАБУ, з одного боку, не хочуть запускати процедуру заочного засудження щодо Онищенка, а з іншого - не хочуть і затягувати справу, щоб повернути в бюджет України викрадені кошти.

Читайте також: Справа Онищенка: стало відомо про резонансні затримання
"Сподіваюся, що Інтерпол, який безпрецедентно довго розглядає наше клопотання про затримання Онищенка, нарешті прийме якесь рішення. Не знаю, чим пояснити таке зволікання. Але Інтерпол - не єдиний інструмент пошуку осіб, які переховуються за кордоном від правосуддя. Сподіваюся, що відбудеться екстрадиційний арешт Онищенка", - резюмував глава НАБУ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше главу Державної фіскальної служби Романа Насірова запідозрили в пособництві Олександру Онищенку в розкраданні 2 млрд грн. Керівник ДФС був затриманий, але незабаром вийшов на свободу під заставу в 100 млн грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?