Інцидент із сусідами Порошенка і атакою вертольота: з'явилися нові подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Інцидент із сусідами Порошенка і атакою вертольота: з'явилися нові подробиці

Інцидент із сусідами Порошенка і атакою вертольота: з'явилися нові подробиці

Джерело в правоохоронних органах розкрило подробиці інциденту з обстрілом маєтків українських підприємців, який, за повідомленнями ЗМІ, нібито стався в селищі Козин, де розташований будинок президента України Петра Порошенка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Обозреватель.
Місцеві жителі стверджують, що вертоліт камуфляжного забарвлення "обстріляв" одну з ділянок.
Як стало відомо, все трапилося 6 травня. На "гарячу лінію" 102 надійшло повідомлення від місцевого жителя, який заявив, що о 17:33 над територією садового товариства "Берегиня" біля дамби літав вертоліт. За словами заявника, він "розкидав полум'я", в результаті чого загорілася ділянка. Також надійшла заява від власниці цієї ділянки про подію.


Козин

Як розповіли джерела в правоохоронних органах, військовий вертоліт випустив теплові пастки, в результаті чого і сталося загоряння. На місце виїжджали співробітники поліції і Служби безпеки України.


Від садового товариства "Берегиня" до маєтку Петра Порошенка всього 2 кілометри.
У свою чергу начальник Обухівського РВ ГУМВС України Василь Янута повідомив, що поліція відкрила провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження чужого майна.


Поліція Обухова

Зазначимо, що теплова пастка - спеціальний засіб захисту літаків і вертольотів від ракет з тепловим наведенням, які спрацьовують на високу температуру працюючих двигунів. Випущена пастка горить з великою температурою, збиваючи ракету з курсу.


У бойових вертольотах теплові пастки вистрілюються по команді екіпажу, наприклад, при проходженні небезпечних районів. Також можливий їх автоматичний запуск, при загрозі ракетної атаки.


Що саме сталося в Козині - покаже слідство.


Так відбувається відстріл теплових пасток Мі-24:


Варто зазначити, що користувачі мережі посміялися з сюжету ТСН, який зняли про цей обстріл.


Нагадаємо,

Порошенко видав указ, згідно з яким перший заступник глави адміністрації президента України Віталій Ковальчук призначений представником президента в Кабінеті міністрів

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?