Інцидент з кримськотатарським батальйоном: з'явилося відео вибачень офіцера ЗСУ
Категорія
Події
Дата публікації

Інцидент з кримськотатарським батальйоном: з'явилося відео вибачень офіцера ЗСУ

Інцидент з кримськотатарським батальйоном: з'явилося відео вибачень офіцера ЗСУ
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося відео, на якому військовослужбовець ЗСУ вибачається за напад на базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана в селищі Чонгар Херсонської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на Youtube-каналі ATR.
"Приношу свої вибачення за вчорашні події. Сподіваюся, що ми з вами далі будемо нести службу спільно. Все, що ми десь щось трохи поламали, ми все до розуму доведемо, все зробимо", - сказав військовий.

Читайте також: "За хоплення" кримськотатарського батальйону: спливають все нові деталі


Тим часом прес-офіцер оперативного командування ЗСУ «Південь» Ігор Бірюков заявив, що Нацполіція України вилучила зброю у "незаконного збройного формування" "Аскер" на адмінкордоні з окупованим Кримом.
"Було вилучено стрілецьку зброю, вибухонебезпечні предмети. Представниками Національної поліції було вилучено та вивезено звідти цю незареєстровану зброю цього незаконного збройного формування. Представниками військової прокуратури і військової служби правопорядку зараз проводяться необхідні дії для з'ясування всіх цих обставин", - сказав представник ЗСУ в коментарі Крым.Реалии, додавши, що командир оперативного командування «Південь» Андрій Грищенко видав наказ про службове розслідування за фактом інциденту.
У свою чергу керівник громадського формування "Аскер" Ленур Іслямов не дав прямої відповіді на питання, чи дійсно у його прихильників вилучали зброю.
"Якщо мається на увазі всі ці навчальні гранати і все таке інше, яке у нас є, то, напевно, так. У нас є закон України, якщо ви знаєте, за яким трофейна зброя передається батальйонам. Так ось, якщо у нас буде трофейна зброя, вона так само буде передана батальйону, який буде сформований після отримання номера військової частини", - заявив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що інцидент з нападом на базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана в селищі Чонгар вичерпаний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?