Інцидент з літаком "Бєлавіа": Білорусь вже дечого хоче від України
Категорія
Події
Дата публікації

Інцидент з літаком "Бєлавіа": Білорусь вже дечого хоче від України

Інцидент з літаком "Бєлавіа": Білорусь вже дечого хоче від України
Джерело:  БЕЛТА

Білоруська авіакомпанія "Бєлавіа" розраховує найближчим часом вирішити питання з відшкодуванням витрат через примусове повернення свого борту в Жуляни на вимогу Служби безпеки України.
Про це заявив генеральний директор авіакомпанії Анатолій Гусаров, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.
"Ми працюємо з українськими колегами, щоб визначитися з відшкодуванням витрат. Найближчим часом це питання буде закрите", - розповів він.
Також Гусаров відзначив, що українська сторона згодна виплатити компенсацію і обговорюється тільки її розмір.
"Ми почали рахувати суму, зараз йде процес переговорів: якісь витрати вони беруть на себе, тобто не виставляють нам рахунок. Коли це буде остаточно визначено, буде сформована вартість збитку. Але можу сказати, що це невелика сума", - підкреслив він.
Керівник білоруської компанії додав, що інцидент з поверненням борту "Бєлавіа" в аеропорт Жуляни, який стався 21 жовтня, виходить за рамки міжнародного авіаційного права.
"Те, що сталося, виходить за рамки міжнародного правового поля авіаційного сполучення, чітко прописаного у відповідних документах. Але наші колеги в Україні дещо по-іншому цю ситуацію розуміють. Сьогодні всі оцінки того, що сталося, вже дано на рівні Міністерства закордонних справ, Департаменту цивільної авіації. А ми вдячні екіпажу, який опинився в стресовій ситуації, але діяв холоднокровно, грамотно і в повній мірі забезпечив безпеку польоту і пасажирів", - резюмував він.
Як повідомляв ONLNIE.UA, 21 жовтня авіалайнер "Боїнг 737-800" авіакомпанії "Бєлавіа", що виконував рейс Київ - Мінськ, в якому було 136 пасажирів і 6 членів екіпажу, за 50 км до входу в повітряний простір Білорусі отримав вказівку від диспетчера про негайне повернення в аеропорт вильоту без пояснення будь-яких причин.
Також повідомлялося, що український диспетчер нібито пригрозив, що в разі невиконання команди в повітря будуть підняті винищувачі.
Командир лайнера виконав вказівку та повернув літак в аеропорт Жуляни. Після посадки з борта був знятий один пасажир, громадянин Вірменії, і після цього лайнер вилетів до Білорусі.
Пізніше в СБУ пояснили причини вимоги повернути лайнер в Жуляни інтересами національної безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?