Інцидент з найважливішим законом: Яценюк попросив Порошенка покарати своїх нардепів
Категорія
Політика
Дата публікації

Інцидент з найважливішим законом: Яценюк попросив Порошенка покарати своїх нардепів

Інцидент з найважливішим законом: Яценюк попросив Порошенка покарати своїх нардепів
Джерело:  online.ua

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив президента Петра Порошенка зустрітися з депутатами його фракції «Блок Петра Порошенка» і обговорити небажання парламентаріїв підтримати законопроект про спецконфіскацію майна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».
Видання зазначає, що Яценюк спеціально приїхав в кулуари Верховної Ради 20 жовтня, щоб зробити таку заяву.
"Мене турбує поведінка фракції БПП, коли президент звертається до своєї фракції, а вона дає лише половину голосів... Я думаю, що необхідно в найшвидші терміни, щоб президент зустрівся з фракцією і український парламент, нарешті, прийняв справедливе рішення", - заявив Яценюк.
"Для того, щоб цей бюджет був виконаний, парламент повинен виконати свою ключову функцію - встановлення справедливості через прийняття закону, який дає можливість конфіскувати заарештовані урядом, який я очолював, 1,5 мільярда американських доларів, які були виведені з країн на 42 офшорні компанії", - додав Яценюк.
За словами екс-прем'єра, його фракція «Народний фронт» проголосує за висновки профільного комітету з приводу державного бюджету на 2017 рік.
"І голосування закону про спецконфіскацію, і голосування за висновки держбюджету є основою фінансової стабільності. Якщо голосування не відбувається, я це розцінюю як спробу підірвати уряд. Уже така спроба була, я в цій шкурі був", - заявив екс-прем'єр.
Відзначимо, раніше депутати вже неодноразово відмовлялися розглядати законопроект про спецконфіскацію - в кінці вересня і на початку жовтня. 20 жовтня Рада не змогла проголосувати за включення законопроекту про спецконфіскацію до порядку денного.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр юстиції Павло Петренко пояснив, чому ухвалення закону про спецконфіскацію життєво важливо для України. За його словами, закон про спецконфіскацію забезпечує дохідну частину державного бюджету майже на 50 мільярдів гривень, а ті, хто не проголосують за цей закон, фактично підтримають Януковича і його оточення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?