Інцидент з опаленням на Донеччині призвів до десятків кримінальних справ — Шмигаль
Категорія
Економіка
Дата публікації

Інцидент з опаленням на Донеччині призвів до десятків кримінальних справ — Шмигаль

Інцидент з опаленням на Донеччині призвів до десятків кримінальних справ — Шмигаль
Джерело:  online.ua

Нещодавно в Донецькій області раптово перестали працювати десятки котелень, які забезпечували теплом житлові об’єкти. Їх функціональність поновили наступного ж дня, а от позиція “Донецькоблгаз”, який став ініціатором резонансного рішення про позбавлення абонентів тепла, призвела до відкриття кримінальних справ. Такий факт підтвердив голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко під час обговорення проблеми з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського уряду.

“Ситуацію з теплопостачанням на Донеччині обговорили сьогодні з головою облдержадміністрації, керівником обласної ВЦА Павлом Кириленком. Після того, як “Донецькоблгаз” всупереч постанові Кабінету Міністрів відключив від газу 59 котелень “Донецьктеплокомуненерго”, ми спільними зусиллями змогли відновити роботу котелень”, - оголосив Шмигаль відповідно до пресслужби.

Загальна кількість відкритих кримінальних проваджень сягає понад 80.

“Павло Кириленко повідомив, що за фактом відключення котелень зареєстровані 82 кримінальних провадження за ст. 356 КК України та кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 КК. Зараз надзвичайно важливо забезпечити стабільне теплопостачання жителям області”, - резюмували у прем’єра.

Нагадаємо, ст. 356 ККУ передбачає відповідальність за так зване самоправство (у розділі про злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян), а ч. 2 ст. 384 ККУ передбачає покарання за введення в оману суду або іншого уповноваженого органу.

Інцидент почався 6 березня - у цей день “Донецькоблгаз” припинив постачання газу на теплові об'єкти області. Підприємство пояснило це бажанням отримати заборгованість від “Донецьктеплокомуненерго”. Утім, вже 7 березня теплопостачання жителям регіону терміново відновили.

Як повідомляв ONLINE.UA, до кінця опалювального сезону в Україні діє фіксована ціна на газ для населення в розмірі не вище 6,99 грн. Але з 1 травня українська влада хоче ввести річні тарифи для населення, щоб вони були фіксованими протягом 12 місяців, незалежно від сезону. Відповідне рішення вже попередньо схвалила Нацкомісія по тарифах (НКРЕКП). У постанові регулятора пропонується ввести річний тариф для постачальників з 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року, а нові річні ціни всі постачальники повинні оприлюднити до 25 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?