Інцидент з українським поетом в Білорусі переріс в міжнародний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Інцидент з українським поетом в Білорусі переріс в міжнародний скандал

МЗС України
Інцидент з українським поетом в Білорусі переріс в міжнародний скандал

У контексті  затримання і видворення з Білорусі українського письменника Сергія Жадана, посла Білорусі Ігоря Сокола викликали в Міністерство закордонних справ України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.


Читайте також: Соромно за країну: соцмережі в Білорусі встали на захист українського поета


"Керівнику білоруської дипмісії висловлено глибоке занепокоєння ситуацією із затриманням і забороною на в'їзд Сергію Жадану, звернуто увагу на системність таких дій білоруських правоохоронців щодо громадян України, - йдеться в повідомленні. - Представник МЗС України зазначив, що роз'яснення білоруської сторони, отримані на сьогодні, не задовольняють українську сторону".


Також відомо, що за фактом інциденту вже була проведена розмова глави МЗС України Павла Клімкіна з колегою з Білорусі Володимиром Макєєм.



Посольство України в Білорусі надіслало до МЗС Білорусі ноту про надання офіційного пояснення причин затримання та видворення Жадана.



Нагадаємо,  росіяни висунули Сергію Жадану звинувачення в терористичній діяльності, в результаті чого письменника затримали і видворили з Білорусі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Сергію Жадану не дали зв'язатися з посольством України, і видали безстрокову заборону на в'їзд до Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?