Інвестиція в 1-кімнатну квартиру в Києві
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Інвестиція в 1-кімнатну квартиру в Києві

Інвестиція в 1-кімнатну квартиру в Києві
Джерело:  online.ua

Сьогодні, коли у багатьох з'явилися пристойні гроші, всі стають інвесторами. Однак в умовах хронічної нестабільності вибір на користь того чи іншого каналу важко зробити навіть досвідченому інвестору, а новачок і зовсім впадає у відчай, спостерігаючи, як гойдаються курси валют, знижуються відсотки по банківських депозитах. Можливо, варто спробувати вкласти гроші в нерухомість?

Інвестиція в однушку

Як би не склалася ситуація в політиці і економіці, а попит на малогабаритне житло буде завжди. Для молоді покупка однушки - можливість вирватися з-під батьківської опіки, для молодят - шанс створити сімейне вогнище.

Щоб купити 1 кімнатну квартиру в Києві, не потрібно великих вкладень, при цьому придбаний об'єкт абсолютно ліквідний. Які варіанти існують на цьому шляху:

  1. Інвестування в однушку на етапі зведення житлового комплексу. Більшість компаній-забудовників відчуває чималі фінансові труднощі, через що прагне залучити гроші покупців квартир мало не на стадії риття котловану. А щоб майбутні власники квадратних метрів легше розлучалися зі своїми кровними, роблять просто величезну знижку, часом доходить до 50%. Це досить ризиковано, оскільки забудовники можуть розоритися, збанкрутувати, заморозити будівництво на невизначений час. Але якщо розумно підійти до вибору будівельної компанії, інвестиція в однокімнатну квартиру на стадії будівництва може забезпечити чималий прибуток. Дочекавшись, коли через рік-півтора будинок буде зданий в експлуатацію, ви зможете продати куплене житло з пристойним наваром 12-13 тисяч доларів.

  2. Другий прийнятний варіант - купити однокімнатну квартиру в Києві і здавати її в довгострокову оренду. Приблизні підрахунки показують, що вартість однушки, необхідних меблів і побутової техніки (телевізор, холодильник і кондиціонер) можна повернути протягом 10 років. Навіть в разі, якщо ваш інвестиційний проект з якої-небудь причини потрібно буде закрити, ви зможете швидко продати квартиру, розмістивши оголошення.

Що краще - вторинка або новобуд?

Щоб купити однокімнатну в Києві на вторинному ринку, буде потрібна повна сума і гроші на ремонт. При покупці первинки на стадії будівництва необхідний тільки початковий внесок у розмірі 25-50% від повної вартості квартири (у кожного забудовника по-різному). Решту грошей можна вносити частинами за встановленим в договорі графіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?