Інвестори Facebook хочуть звільнити Марка Цукерберга
Категорія
Технології
Дата публікації

Інвестори Facebook хочуть звільнити Марка Цукерберга

Інвестори Facebook хочуть звільнити Марка Цукерберга
Джерело:  online.ua

Один з інвесторів Facebook, контролер Нью-Йорку Скотт Стрінгер закликав провести незалежне розслідування стосовно керівної структури компанії. Його пропозицію підтримує більшість незалежних інвесторів, яка нещодавно проголосувала за необхідність змін в керівництві Facebook, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

«Ері величезного впливу Марка Цукерберга на Facebook треба покласти край. Компанія повністю залежить від однієї, нікому непідзвітної людини, яка тримає компанію в постійному безладі. Facebook не несе відповідальності перед своїми користувачами, інвесторами і нашою демократією. Закрите коло керівництва компанії треба розірвати», - сказав Стрінгер.

Минулого тижня відбулися щорічні збори акціонерів соціальної мережі, на яких 68% зовнішніх інвесторів проголосували за звільнення Марка Цукерберга з посади генерального директора компанії. Окрім того, 83,2% запропонували скасувати подвійну структуру акцій Facebook.

В самій компанії відхилили пропозиції акціонерів, скориставшись перевагою своїх акцій класу В. Вони мають вдесятеро більше голосів, ніж акції класу А, якими володіють зовнішні інвестори. Керівництво Facebook вважає, що зміни в керівній структурі було проведено ще минулого року, коли комітет з аудиту отримав більші повноваження.

В свою чергу, Скотт Стрінгер сподівається, що інші інвестори приєднаються до його публічного заклику провести розслідування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Facebook вирішила змінити правила користування соціальною мережею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?