iPhone 11: особливості та переваги перед моделями Pro та Max
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

iPhone 11: особливості та переваги перед моделями Pro та Max

iPhone 11: особливості та переваги перед моделями Pro та Max
Джерело:  online.ua

Тільки той, хто ніколи не користувався мобільними гаджетами від Apple, стверджуватиме, що «яблучна» техніка не коштує своїх грошей і за неї не потрібно переплачувати. iPhone – це стильний дизайн, висока продуктивність, зручний інтерфейс та величезні функціональні можливості.

Презентація 11-ї моделі відбулася у 2019 році. На відміну від гаджетів на Android, які втрачають свою актуальність вже через 1-2 роки після релізу, яблучна техніка залишається актуальною не менше 6 років з моменту презентації. Айфон 11 - це надійний, зручний і багатофункціональний девайс, який однозначно коштує своїх грошей.

11-та версія є спадкоємицею свого попередника XR, але використовує більш удосконалені технології від Apple. Перша причина, чому користувачі віддають перевагу iPhone 11 версіям Pro і Max — доступніша вартість. Різниця в ціні становить близько 200-300 доларів, при тому обсяг пам'яті у всіх стандартних версій становить 64 гігабайти.

Чому є сенс віддати перевагу iPhone 11, а не Про або Макс

Про-версії представлені у продажу лише у чотирьох кольорах — сріблястому, золотистому, темно-зеленому та «сірому космосі», що нагадує чорний. Щодо традиційних 11-х версій, у цьому випадку у користувачів вибір більший. У продажу можна знайти більш яскраві фіолетові, червоні та жовті кольори.

У Айфона 11 оптимальний розмір дисплея – не маленький, але й не величезний, можна сказати, золота середина. У Про-версії діагональ екрану становить 5,8 дюйми, чого може бути недостатньо користувачеві. У Айфона 11 цей показник становить 6,1 дюйми, а у версії Мах - 6,5 дюйми.

Хоча одинадцята версія не передбачає наявність OLED-екрана, його дисплей однаково відмінний. Технологія OLED забезпечує глибокий контраст, роблячи колір досить насиченим. Завдяки цьому чорний виглядає природно, максимально «зачорненим», а не сірим. І нехай екран в Айфон 11 не OLED, технологія Liquid Retina дає гідну якість картинки та точні відтінки. За незалежними оцінками можна зробити висновок, що це один із найкращих рідкокристалічних екранів на сучасних телефонах.

Одинадцята модель, як і Про, оснащується ширококутною камерою на 12 мегапікселів, а також надшироким сенсором на 12 Мп. У Про-версіях також передбачається третій об'єктив — для зуму. Телеоб'єктив відмінно підходить для оптичного збільшення, що дозволяє не втрачати в плані деталізації, на відміну від цифрового збільшення. Але цю функцію не можна назвати обов'язковою.

Щодо фронтальних камер, вони повністю ідентичні. Об'єктив для селфі підтримує зйомку 4К-роликів до 60 к/сек. Крім того, і одинадцята, і Про-версія мають ідентичні TrueDepth. Ця система використовує FaceID для відключення блокування мобільного гаджета без рук, що спрощує процес використання телефону, зокрема, вбудованого гаманця.

Одним із основних елементів електронної начинки є процесор. У цій версії використовується чіп А13 Bionic. Для нього характерна висока швидкість обробки операцій та енергоефективність. Швидкодія в цьому випадку однакова як у iPhone 11, так і у версій Pro, Max. Тобто, по суті, «просунутіші» моделі не дають переваг у плані продуктивності.

Коротко про особливості процесорів Apple:

  • А11, інтегрований в Айфон Х, може здійснювати близько 600 млрд операцій щомиті;

  • А12, що використовується в XR і XS, вже здатний обчислювати до 5 трлн дій щомиті;

  • процесор А13, реалізований в iPhone 11, виконує до 8,5 трлн дій.

Перераховуючи переваги одинадцятої версії, не можна не відзначити автономний час роботи. Попередник XR міг функціонувати в активному режимі до 16,5 годин без підключення до мережі. За твердженням виробника, його послідовник повинен працювати на одну годину довше. Щоб забезпечити цю можливість, модель стала оснащуватися потужнішою батареєю. У плані автономності Мах-версія виграє - вона може працювати без підзарядки до 19,5 год.

Якщо говорити про схожі характеристики, то всі версії схожі в наступному:

  • 4 гігабайти оперативної пам'яті;

  • захищеність пристрою від впливу пилу та вологи відповідає стандарту IP68;

  • ідентична аудіосистема із Dolby Atmos;

  • підтримка аналогічних стандартів Wi-Fi та 6 LTE;

  • дві СІМ-картки;

  • використання чіпа U1 для здійснення передачі даних ЕірДроп.

Моделі Про та Макс мають кілька особливостей та переваг, порівняно зі стандартною версією, але вони не такі істотні, якщо ви шукаєте більш доступний варіант. Всі зміни, що стосуються «заліза», зводяться до того, що вдосконалені девайси передбачають телеоб'єктив і можуть працювати дещо швидше при серфінгу в соціальних мережах. Але знову ж таки, це все не так важливо, якщо у пріоритеті економія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?