Іпотека в Україні: Шмигаль повідомив прекрасну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Іпотека в Україні: Шмигаль повідомив прекрасну новину

Іпотека в Україні: Шмигаль повідомив прекрасну новину
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль потішив українських громадян новою приємною новиною. Він наголосив, що метою його команди - є зниження ставки іпотеки в Україні до 5 – 7%. Варто звернути увагу на те, що наразі ж найдоступніша іпотека в Україні передбачає ставку 17 – 18%. Про це глава уряду розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Наша мета взагалі 5-7%, а не 10%. 10% - це початкова мінімальна мета для іпотеки, щоб наразі зрушити економіку з місця", - підкреслив Денис Шмигаль.

Окрім того, він додав, що вже восени спостерігатиметься здешевлення фінансових ресурсів.

"Ми створюватимемо умови, щоб це відбулося ще влітку, але система велика і стабільна, й інерційність є певною запорукою стабільності банківської і грошово-кредитної систем", - зазначив очільник Кабміну.

Варто звернути увагу на те, що ще в травні глава держави Володимир Зеленський офіційно повідомив, що влада намагається "дотиснути" банківську систему, щоб запустити кредитування бізнесу під низькі проценти.

"Вже рік я борюся, це вже другий уряд, щоб у нас іпотека була під 10%. Найближчим часом вперше в Україні буде іпотека для кожного під 10%", – заявив президент країни.

Нещодавно також правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6% річних із 12 червня 2020 року. Це – найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України. Нещодавно "Укргазбанк" оголосив про запуск іпотеки для українців під 8,8% річних - нова програма доступна для жителів Харкова.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, не можна не звернути увагу на те, що світова криза, яку спровокувала пандемія коронавірусу, завдала нищівного удару по українській економіці. Так, нещодавно стало відомо, що Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз курсу гривні до долара на період до 2025 року. Зазначається, що на 2020 рік МВФ закладає у свої розрахунки курс на рівні 30 гривень за долар. Що важливо розуміти, значне погіршення прогнозу щодо курсу гривні до долара зафіксували в даних меморандуму України з МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?