Ірак звернувся до США з жорсткими вимогами
Категорія
Світ
Дата публікації

Ірак звернувся до США з жорсткими вимогами

Ірак звернувся до США з жорсткими вимогами
Джерело:  online.ua

Іракський прем'єр-міністр Адель Абдель-Магді звернувся до Сполучених Штатів із вимогою вивести війська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на The Washington Post.

У п'ятницю, 10 січня, очільник уряду провів телефонну розмову з американським державним секретарем. За його словами, у Багдад необхідно відправити офіційну делегацію Вашингтона.

Абдель-Магді стверджує, що таким чином можна буде позбутися ескалації напруженості у регіоні.

Окрім того, іракська влада невдоволена регулярними переміщеннями військових сил Сполучених Штатів територією країни без узгодження цих рішень з урядом.

Паралельно прем'єр-міністр виступив із засудженням ракетних атак Ірану, спрямованих проти американських баз. Ці випади - атаки проти суверенітету Іраку та спроба знову перетворити країну у зону війни.

Як повідомляв ONLINE.UA, іранське командування після несподіваної ракетної атаки на військові бази США в Іраку виступило зі спеціальною заявою. Воно стверджує, що цей напад - лише початок масштабної операції під назвою "Мученик Сулеймані" - відповіді на вбивство генерала з боку американських військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?