Іран нарешті зізнався, чому нахабно збрехав про жахливу катастрофу літака МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран нарешті зізнався, чому нахабно збрехав про жахливу катастрофу літака МАУ

Іран нарешті зізнався, чому нахабно збрехав про жахливу катастрофу літака МАУ
Джерело:  online.ua

Іранський генерал Амір Алі Хаджізадех, чиї війська контролювали ракетну систему, яка збила літак МАУ, стверджує, що влада країни цинічно приховувала правду про причини авіакатастрофи для захисту своєї національної безпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Business Insider".

За словами генерала, обман був потрібний, щоб поліпшити безпеку Ірану.

"Тому що якби ми сказали все, як є, наша система повітряної оборони була б покалічена, а наші хлопці почали б сумніватися в усьому", - сказав він.

Амір Алі Хаджізадех ймовірно мав на увазі, що іранська протиракетна оборона була б підірвана через відсутність впевненості в собі після такої катастрофічної помилки, а не тому, що якась технічна помилка вивела б з ладу зброю.

Варто звернути увагу на те, що дані слова генерала контрастують з його заявою, яку він зробив минулого тижня. Тоді він говорив, що відчуває велику ганьбу і "хотів би сам померти", щоб не бачити наслідки авіакатастрофи.

Як відомо, Хаджізадех входить у сили іранських "Вартових ісламської революції", могутньої воєнізованої структури, яка звітує безпосередньо перед верховним лідером країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Канади  Джастін Трюдо виступив з новою гучною заявою.  Він стверджує, що пасажири українського літака МАУ, який ракетним ударом збили іранські військові під Тегераном, були б живі, якби не загострення конфлікту між США та Іраном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?