Іран обдурив весь світ: Нетаньяху терміново звернувся до країн Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран обдурив весь світ: Нетаньяху терміново звернувся до країн Європи

Іран обдурив весь світ: Нетаньяху терміново звернувся до країн Європи
Джерело:  online.ua

Іран брехав про свою секретну ядерну програму, а тепер бреше про авіакатастрофу з українським літаком Боїнг-737 авіакомпанії МАУ, на борту якого загинули 176 осіб. Іранська влада спочатку знала, що його збили, і навмисно брехала, щоб обдурити весь світ. З такими звинуваченнями на адресу Ірану виступив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на щотижневому засіданні уряду, який закликав країни Європи ввести санкції проти цієї країни, як це роблять США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ізраїльського уряду.

"Іран брехав. Так само, як вони брехали про свою секретну ядерну програму, вони тепер брешуть про інцидент з українським літаком. Вони знали з самого початку, що вони його збили, вони знали, що це було зроблено ненавмисно, але брехали вони навмисно, вони обдурили весь світ", - сказав Нетаньяху і додав, що висловлює співчуття жертвам обману і халатності Ірану.

Нетаньяху підкреслив, що Німеччина, Франція, Велика Британія повинні в терміновому порядку вдарити санкіями по Ірану, щоб не допустити розробки ядерної зброї. Він привітав рішення Трампа ввести дуже жорсткі санкції щодо іранського режиму.

"Повинен сказати, що це було зроблено і в зв'язку з рішенням Ірану прискорити процес збагачення урану. Я закликаю Велику Британію, Францію і Німеччину приєднатися до зусиль США. Ізраїль не дозволить Ірану розробити ядерну зброю", - підкреслив ізраїльський прем'єр.

Як відомо, США кілька днів тому ввели нові санкції, пов'язані з атакою іранських збройних сил на американські бази в Іраку. Вони поширюються на 17 іранських гірничодобувних і металургійних компаній, а також на іноземні судна, які взаємодіють з ними. Крім того, обмеження введені відносно восьми високопоставлених чиновників Ірану.

Нагадаємо, напередодні в Ірані офіційно визнали, що збили український літак ракетою ППО і назвали винного у трагедії. Ним став оператор ППО, який самостійно прийняв рішення про удар за п'ять секунд. Він прийняв пасажирський літак МАУ за "ворожий об'єкт" і без узгодження запустив ракету з української Boeing 737, на борту якого летіло 176 осіб - всі вони загинули.

Іранська влада назвала удар ракетою по українському літаку "ненавмисною помилкою". В Ірані заявили, що трагедія стала наслідком кризи, що виникла через "авантюризм США". У Держдепі США відреагували на звинувачення. Там переконані, що Іран навмисно збив Боїнг-737 авіакомпанії МАУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Тегерані другий день проходять масові протести через збитий літак МАУ. Іранці вимагають відставки влади, яка допустила трагедію і приховувала свою "помилку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?