Іран оновить ракети Emad і отримає російську систему оборони - міністр
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран оновить ракети Emad і отримає російську систему оборони - міністр

Іран оновить ракети Emad і отримає російську систему оборони - міністр
Джерело:  Reuters

Іран представить оновлення своїх балістичних ракет Emad цього року, висуваючи програму, яка була піддана критиці з боку ООН і санкціям з боку Сполучених Штатів. Про це пише Reuters, посилаючись на цитати міністра оборони країни Хоссейна Дегхана, передає ONLINE.UA.
"Ми представимо наступне покоління Emad з поліпшеною точністю в наступному (іранському - Ред.) році", - цитує Дегхана інформаційне агентство Fars пізно ввечері у вівторок, 9 лютого. За іранським календарем, наступний рік розпочнеться 20 березня.
Оскільки Тегеран продовжує розвивати свій військовий потенціал, напруженість у відносинах з Вашингтоном залишається високою.
"Ракета Emad не є порушенням ядерної угоди або будь-якої резолюції ООН, позаяк ми ніколи не будемо використовувати ядерну боєголовку (на ній - Ред.). Це звинувачення", - говорить Дегхан, додавши, що масове виробництво почнеться в найближчому майбутньому.
Ісламська Республіка також протягом найближчих двох місяців почне приймати поставки просунутої російської системи оборони С-300, зенітної керованої ракети - системи, яка була заблокована до ядерної угоди зі світовими державами, після чого були зняті санкції. Замовлення буде закінчено до кінця року, додав Хоссейн Дегхан.
РФ скасувала контракт на поставку передових систем ракетного ПРО в Іран в 2010 році під тиском з боку Заходу з подальшими санкціями ООН, накладеними на Іран через його ядерну програму.
Тегеран і Москва також почали переговори про постачання винищувачів російського виробництва Су-30 до Ірану, сказав Дегхан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?