Іран планує передати РФ додаткові партії дронів-камікадзе
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран планує передати РФ додаткові партії дронів-камікадзе

Іран планує передати РФ додаткові партії дронів-камікадзе
Джерело:  online.ua

За словами керівника Держдепу США Ентоні Блінкена, Іран готовий надати РФ ще більше безпілотників для завдання ударів по цивільній та критичній інфраструктурі в Україні.

Джерело:  Bloomberg

Іран готовий забезпечувати армію РФ дронами та ракетами 

Ми вважаємо, що Росія отримала від Ірану десятки цих БПЛА, і ще більше потенційно перебувають у розробці, - зазначив Блінкен.

За словами голови Держдепу, наразі у Вашингтоні працюють із припинення чи хоча б обмеження поставок іранських БПЛА РФ, а також допомагають Україні зміцнити власний захист від атак кремлівської армії.

При цьому представники Центру національного спротиву повідомляють, що іранські інструктори вже перебувають на території Білорусі та навчають військових РФ запуску та користуванню БПЛА під час ударів по інфраструктурі України.

В селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, офіцерів КВІР ІРІ, які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ. За інформацією від білоруських партизанів, саме ці інструктори координували запуски БПЛА "Shahed-136" по об’єктах інфраструктури Київщини, північних та західних областей України, - зазначають в ЦНС.

 Також, за даними місцевого підпілля, росіяни повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах та Ліді. Окупанти продовжують використовувати їх для нанесення ударів по території України.

В Мінборони Білорусі тим часом оприлюднили кадри прибуття російських військових до країни.

Російські військовослужбовці, які входять до складу регіонального угруповання військ (сил), прибувають Республіку Білорусь, - йдеться у повідомленні Міноборони Білорусі.

У той же час російські військові будують потужну оборону у Курській області поблизу кордону з Україною.

Цього тижня закінчено роботи з укомплектування та будівництва двох посилених ліній оборони Курської області. Роботу вели спільно з Міноборони Росії і прикордонним управлінням у Курській області, - повідомив губернатор області Роман Старовойт.

За його словами, 3 лінія оборони буде готова до 5 листопада.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?