Іран шокував звітом розслідування катастрофи літака МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран шокував звітом розслідування катастрофи літака МАУ

Іран шокував звітом розслідування катастрофи літака МАУ
Джерело:  online.ua

Український літак Boeing 737-800 збили 8 січня з північного боку двома ракетами класу "земля-повітря" близького радіусу дії Тор-М1 через 3 хвилини після зльоту. Це зазначається у звіті розслідування Організації цивільної авіації Ірану, передає ONLINE.UA з посиланням на "Bellingcat".

"Боїнг вилетів із Тегерана о 6:12 ранку за місцевим часом і втратив зв'язок із авіадиспетчером на висоті 2469 метрів. Літак зник із допоміжного радара о 6:15 та з головних систем спостереження о 6:18 ранку. Вилучений реєстратор польоту і бортовий самописець є "одними з найбільш передових пристроїв у світі", - вказано у звіті.

Міжнародну спільноту шокував той факт, що в Ірану немає засобів для декодування цих пристроїв, однак влада країни довгий час відмовляється віддати сриньки українським експертам, або ж фахівцям з інших країн.

Варто також звернути увагу на те, що французькі та американські агентства з розслідування авіаційних подій відмовилися відправити в Іран необхідне обладнання для розшифровки чорних скриньок.

Як відомо, 20 січня український лідер Володимир Зеленський провів зустріч із спецпредставником президента Ірану Мохаммадом Есламі.  Офіційний Київ чекає на прибуття представників Ірану, які ознайомляться з технічними можливостями України для розшифровки "чорних скриньок". Сторони нарешті дійшли згоди, що всі залишки літака, які збереглися після катастрофи, мають бути повернені в Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив з новою гучною заявою. Він стверджує, що пасажири українського літака МАУ, який ракетним ударом збили іранські військові під Тегераном, були б живі, якби не загострення конфлікту між США та Іраном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?