Іран ухвалив нове цинічне рішення щодо України - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран ухвалив нове цинічне рішення щодо України - перші подробиці

Іран ухвалив нове цинічне рішення щодо України - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Іран неочікувано для всіх ухвалив скандальне рішення - влада країни заявила, що не буде відправляти в Україну бортові самописці пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України", який помилково збили в січні. Зазначається, що Іран у відповідь на "затримку" української сторони з відповіддю на пропозицію країни щодо чорних скриньок українського літака, а також уточнення подальших кроків дій у цій ситуації, ухвалив рішення відправити чорну скриньку літака в іншу країну. Цю інформацію вже підтвердило фінансоване іранською державою агентство ISNA, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, цілком можливо, що скриньки відправлять у Францію. Що важливо розуміти, дані про "затримку відповіді України" не відповідають дійсності. Нещодавно міністр транспорту Канади Марк Гарно заявив, що іранська влада не виконала обіцянку про передачу бортових самописців Україні. Він також додав, Іран пояснює затримку із пандемією COVID-19. За словами міністра, Канада докладає зусиль, аби "чорні скриньки" були нарешті належним чином розшифровані.

Нагадаємо, що український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, збили у ніч на 8 січня незабаром після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Як відомо, серед жертв катастрофи були громадяни 7 держав. Іранська влада продовжує утримувати бортові самописці літака і Україна веде переговори, щоб їх отримати. Нещодавно міністр оборони Ірану бригадний генерал Амір Хатамі у відповідь на запит колишнього іранського законодавця Махмуда Садекі заявив, що в авіакатастрофі українського літака МАУ винен оператор ракетної системи. Він "без дозволу" випустив дві бойові ракети по пасажирському літаку, тому є єдиним винним в трагедії.

Як повідомляв ONLINE.UA,  український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба  провів телефонні переговори з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?